Human design – een blauwdruk van je gezondheid  

Wist je dat Manifestors zwaarder worden als ze niet manifesteren? En dat Projectors beter liggend de dag kunnen afsluiten, omdat ze anders niet kunnen slapen? Wist je al dat jouw design bepaalt of je een vleeseter of vegetariër bent? In dit boek Human design – de blauwdruk van je gezondheid lees je alles over de unieke blauwdruk van jouw gezondheid.

hoofd Human design

Human design – de blauwdruk van je gezondheid  

In Human design – de blauwdruk van je gezondheid lees je alles over de unieke blauwdruk van jouw gezondheid. Daarbij gaat het om je energietype, je profiel, je verteringstype en je sterkste zintuig. Ook lees je hoe ons verteringsstelsel is opgebouwd en welke centra, kanalen en poorten daarbij een rol spelen. Met behulp van het systeem ‘Human design’ kun je ontdekken of jouw lichaam een voorkeur heeft voor eiwitten, koolhydraten of vetten. Het helpt je om je kwetsbaarheden en kwaliteiten in kaart te brengen, zodat jij kunt samenvallen met de blauwdruk van je gezondheid. 

Human design – de blauwdruk van je gezondheid is het langverwachte vervolg op Human Design – de blauwdruk van je leven dat verscheen in 2013. In het eerste boek wordt de methode stap voor stap uitgelegd. In dit vervolg krijgt de lezer heel specifieke informatie over gezondheid, energiemanagement, het eigen verteringssysteem en zintuigen. Het doel van Human design – de blauwdruk van je gezondheid is om lichaamsbewustzijn te vergroten. Wanneer je beter begrijpt wat je lichaam nodig heeft, kun je het met meer liefde en acceptatie tegemoet treden. 

In zeven hoofdstukken neemt schrijfster Sarah Leers je mee in centra, kanalen en poorten, energietypen, vertering, voorkeuren, zintuigen en profielen. Human design – de blauwdruk van je gezondheid is een handzaam boek en leest ondanks de aanwezige terminologie  gemakkelijk weg. 

Human design

Jouw eigen design

Aan het begin van het boek verwijst de schrijfster je naar de online plek om jouw eigen unieke design op te zoeken. Als je dit design vervolgens print en bij je houdt tijdens het lezen, kun je goed ontdekken wat op jou van toepassing is.  Zo heb ik het in ieder geval gedaan. Toen ik het design voor de eerste keer zag, wist ik niet goed wat ik ervan moest maken. Vreemde symbolen, cijfers, donkere en lichte vakjes. Dit raadsel ontvouwde zich tijdens het ‘ontcijferen’ van mijn chart met behulp van Human design – de blauwdruk van je gezondheid. Zie het maar als puzzelen. Stukje voor stukje verschijnt de blauwdruk van jouw gezondheid. 

blauwdruk

Wel of geen vlees 

Als 3e jaars student Voeding en Diëtetiek was ik erg benieuwd naar de kanalen en poorten die een specifieke betekenis zouden hebben in het kader van voeding en vertering. Ik ben zelf al jaren flexitariër. Dat betekent dat ik overwegend vegetarisch eet, maar ook heel af en toe een stukje vlees lust. Poort 5 is volgens Human design – de blauwdruk van je gezondheid de poort die de belangrijkste relatie heeft met vlees en dierlijke eiwitten. Deze poort geeft aan hoe belangrijk het is om een eigen ritme te vinden in het eten van dierlijke eiwitten. Daarnaast is het belangrijk om met poort 5 een specifiek eetritme te volgen. Zo zou je behoefte hebben aan vaste eetmomenten, op vaste tijden wanneer deze poort gedefinieerd is.

Mijn chart laat zien dat poort 5 bij mij volledig gedefinieerd is. Laat ik nu inderdaad iemand zijn die het beste vaart bij vaste eetmomenten op vaste tijden. Tijdens mijn traject van vleeseter naar flexitariër was ik zoekende naar de juiste vorm. Van een beetje vlees tot volledig vegan.. Alles is de revue gepasseerd om uiteindelijk uit te komen bij de vorm die het beste bij mij past. In die zin herken ik me wel in dit onderdeel van de blauwdruk van mijn gezondheid. Volgens het model Human design past een vegetarische of veganistische leefstijl niet goed bij mij, maar heeft mijn lichaam vlees nodig.

Inmiddels is er heel wat overtuigend (klinisch) wetenschappelijk bewijs van de effecten van een volledig plantaardig eetpatroon op de gezondheid en deze zijn voornamelijk positief. Nu denk ik zelf niet in zwart of wit. Maar of ik meega in de gedachte dat mijn lichaam vlees nodig heeft… Daar ga ik nog een nachtje over slapen.

Human design

De juiste volgorde 

Ik heb het eerste deel: Human design – de blauwdruk van je leven niet gelezen. Hoewel ik er altijd wel voorstander van ben om de juiste volgorde aan te houden, had ik bij het lezen van dit boek niet het idee dat ik informatie te kort kwam om echt te begrijpen wat er werd bedoeld. In het vervolg: Human design – de blauwdruk van je gezondheid wordt bijvoorbeeld betekenis gegeven aan de negen centra in relatie tot gezondheid. Voor een uitgebreide beschrijving van de negen centra had ik Human design – de blauwdruk van je leven moeten lezen. Toch was het prima te volgen omdat bij elk centrum even kort werd vermeld waar dit centrum voor staat.

voorkant

Specificaties Human design – de blauwdruk van je gezondheid  

Auteur: Sarah Leers | Uitgever: LondonBooks | 2022 | 9789493280540 | 188 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

achterkant
stoere lees vriend sanne
Footer 8 met bol verwijzing
Stoere Lees Vrienden
Delen is enorm lief

Lezen is verbinden. Met jezelf, met anderen en met karakters en verhalen in een boek. Stoere Lees Vrienden delen onze passie voor lezen, voorlezen en verhalen. Lees de boekenblogs van onze leesvrienden hier!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.