Stip Ponyvriendje, een lief paarden avontuur

Mijn oudste dochter heeft al jaren een droom van een eigen paard. Daar wij het geld niet hebben en niet de ruimte, blijft het toch echt een droom voor nu. En ook maneges zijn niet echt op fietsvriendelijke afstanden tegenwoordig, en wij hebben geen auto of rijbewijs. Dus ze moet zich storten op boeken, speelgoed en games met paarden. Gelukkig is daar Stip Ponyvriendje! Een lief boekje om zelf te lezen, of om je lekker uit te laten voorlezen. Wat is Stip toch lief en leuk. De verzorging van de recensiefoto’s is dit keer geheel in handen van mijn dochter.

Stip Ponyvriendje voorkant boek cover omslag sam verhoeven paarden paardenboek

Stip Ponyvriendje samenvatting

In dit vrolijke paardenverhaal krijgt Stip een vriendje.

Er staan hoefafdrukken in het zand voor de wei van Stip. Maar Stip staat nog gewoon netjes achter het hek. Emma snapt er niets van, maar ze is allang blij dat Stip niet weer is ontsnapt. Want vandaag is een belangrijke dag. Er is een huisdierenwedstrijd in het dorp. En Emma en Mads doen mee met Stip! Als de wedstrijd begint, ontdekken Emma en Mads dat de boze buurman ook meedoet. Ze kunnen er beter voor zorgen dat Stip uit zijn buurt blijft…

Stip Ponyvriendje is een vrolijk verhaal voor echte pony- en paardenfans!

Wist je dat: Stip bestaat echt. Kom je hem een keer knuffelen bij Avonturenboerderij Molenwaard?

Pony Stip bestaat echt

Pony Stip bestaat echt! De echte kenners weten dit inmiddels wel, maar mocht je vers in deze wereld stappen… Stip is een ondeugende, grappige en lieve Shetlandpony. Hij is wit met zwarte stippen. En je kan Stip dus echt gaan knuffelen. Hij rolt graag door de modder bij Avonturenboerderij Molenwaard. En daarnaast is hij ook nog eens kampioen ontsnappen. Genoeg voer voor veel leuke leesavonturen en andere leuke dingen. Zo hebben wij ook een Stip vriendenboekje* die met veel plezier ingevuld wordt. Stip Ponyvriendje is ons eerste leesavontuur in huis van dit lieve paard.

Dierenfeest

Mijn oudste dochter is sowieso gek op dieren, mits ze niet gevaarlijk zijn en krabben. En uiteraard (of misschien juist daardoor) heeft ze een moeder die hartstikke allergisch is voor veel dieren. En daarbij moet ik ook eerlijk bekennen dat ik mijn handen vol heb momenteel aan mijn twee dochters en het leven. Ik zou niet de goede zorg voor een dier kunnen dragen nu. Ik voorzie dus graag in boeken over dieren. Stip Ponyvriendje staat vol met dieren.

Want in dit vrolijke avontuur vindt er een wedstrijd plaats voor het leukste dier! Naast Stip dus ook andere dieren zegt mijn dochter enthousiast. Stip Ponyvriendje is een leesboekje met simpel opgebouwde zinnen en daardoor geschikt vanaf jonge lezers vanaf ongeveer 5 jaar. Er worden wel wat langere en lastigere woorden gebruikt, iets wat ik positief vind. De boekjes met ‘pom wipt op de kip’ zijn we wel echt voorbij voor haar. Toch houdt ze wel van boeken die lekker (eenvoudig) lezen. Zeker als ze voor haar jongere zusje gaat voorlezen. Mijn oudste dochter is 10 en leest op gemiddeld niveau. Ik motiveer tot lekker lezen wat je wil, maar de echt simpele startersboekjes zijn we wel voorbij dus.

Stip Ponyvriendje leest lekker, bevat toch uitdagingen en het verhaal is boeiend genoeg voor diverse leeftijden.

Ondeugend lief

Stip Ponyvriendje is een ondeugend lief avontuur. Het is een veilige omgeving om uit voorgelezen te worden of om lekker zelf te gaan lezen. De illustraties zijn vrolijk en lief. Langs de teksten staan onderdelen vanuit het verhaal geïllustreerd. Soms wordt er gespeeld met de achtergrond die dan niet wit is maar een vrolijk gekleurd patroon bevat. En dan staat er weer een paginavullende illustratie. Mijn beide dochters moeten regelmatig lachen en zitten helemaal in het verhaal.

Stip Ponyvriendje pakt ze bij de hoef en mijn dochters zijn gek op dit ondeugend lieve paardje. Of nou ja pony natuurlijk. Het boek bevat herkenbare elementen, diverse emoties en gevoelens maar is bovenal toegankelijk en uitnodigend. Soms spannend, soms gek maar heel vaak ook lief. Voor ons is dit een eerste leesboek van Stip maar ik weet zeker dat dit niet de laatste is. Mooi, dan kunnen die op de verlanglijstjes gezet worden.

boeken stip

Boekentips paarden jeugd en YA

Specificaties Stip Ponyvriendje

Auteur: Sam Verhoeven | Illustraties: Nick Driessen | Uitgever: Witte Leeuw | Juli 2024 | 9789493354098 | 48 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, bezoek de website van de uitgever of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.