De laatste strafschop – een boek over voetbal en keuzes maken

De laatste strafschop is alweer het laatste deel in de leuke serie VVVoetbalfanaten. Corien Oranje schreef met deze serie een heel aansprekende reeks boeken over Matteo en zijn voetbalavonturen. Daarnaast is er ook veel aandacht voor zijn vrienden en het gezinsleven thuis bij de hoofdpersoon. Het boek spreekt kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar dan ook zeker aan! Herkenbaar, spannend en sportief, met daarnaast ook nog een wat diepere boodschap over vriendschappen en keuzes maken.

De laatste strafschop

De laatste strafschop

Matteo’s team moet spelen tegen de voetbalschool van Bayern-München. Een echte wedstrijd Nederland-Duitsland dus. Matteo mag aanvoerder zijn. Een grote eer! Maar dan komt hij erachter dat Gijs, zijn beste vriend, op dezelfde dag zijn verjaardagsfeestje viert. Wat moet Matteo nu doen? Kiest hij voor zijn beste vriend? Of voor zijn team?

De laatste strafschop bevat een quiz waarmee je kunt ontdekken of er in jou ook een profvoetballer schuilt.

Serie van vijf

Corien Oranje is auteur van meer dan 140 boeken. Vijf hiervan zijn onderdeel van de serie ‘VVVoetbalfanaten’. Jarenlang ging Corien Oranje namelijk mee naar de voetbaltrainingen en wedstrijden van haar zoons. Ze weet er heel wat van af dus! De laatste strafschop is het laatste deel van deze serie. We gaan het thuis missen, vooral Mees!

De boeken in deze serie zijn daarnaast:

De delen zijn goed na elkaar te lezen, maar ook prima als los boeken. Dit geldt natuurlijk ook voor De laatste strafschop. Maar als je tijd hebt, dan zou ik absoluut de boeken na elkaar lezen als kind of met je kind! Je groeit op deze manier mee met de voetbalstappen van Matteo.

Spannende cliffhangers in De laatste strafschop

Dit boek wil je kind echt niet wegleggen, in ieder geval Mees (6 jaar) niet. We lazen het als voorleesboek ’s avonds en hij baalde elke keer als het hoofdstuk uit was. Stiekem deden we er dan soms nog één, ook omdat ik zelf benieuwd was of Matteo voor de voetbalwedstrijd of het kinderfeestje zou kiezen. Op deze manier leef je ook echt mee met de hoofdpersoon. Mees kon heel mooi vertellen hoe hij dit zelf zou aanpakken. De laatste strafschop bevat dan ook echte cliffhangers na elk hoofdstuk.

De laatste strafschop is bedoeld als zelf leesboek, het heeft AVI E5 niveau gekregen. Ik zou niet teveel hangen aan dit niveau, want het is voor een veel bredere doelgroep geschikt. Namelijk ook voor kinderen van ongeveer 6 jaar als voorleesboek of wat oudere kinderen die van voetbal houden. Pin je er dus niet op vast! Het geeft wel een goede indicatie van het technisch leesniveau.

Tips en een quiz

De laatste strafschop bevat goede voetbaltips, in ieder geval dat vindt Mees. Hij is zelf best bang voor de bal soms en in het boek staat na elk hoofdstuk een blokje met tips bijvoorbeeld voor dit probleem. Daarnaast ook tips voor evenwicht, schreeuwende papa’s aan de kant en voeding voor sporters. Allemaal heel laagdrempelig, soms heel grappig en vooral praktisch.

Aan het eind van het boek is een quiz opgenomen, een echte ‘profquiz’. Schuilt er in jou een profvoetballer? Ontdek het daar! Conclusie…. nee, in mij schuilt er geen profvoetballer.

Corien Oranje en Iris Boter

De laatste strafschop is geschreven door Corien Oranje en geïllustreerd door Iris Boter. Dit laatste herkenden we thuis meteen, haar mensfiguren zijn superherkenbaar!

Wil je meer lezen van Corien Oranje? Kijk dan eens hier:

Wil je naast De laatste strafschop meer illustraties zien van Iris Boter?

Overzicht bladzijdes verschillende lettertypes Corien Oranje

Specificaties De laatste strafschop

Auteur: Corien Oranje | Illustraties: Iris Boter | Uitgever: Jongbloed Media/Columbus | Serie: VVVoetbalfanaten | AVI E5 | 128 pagina’s | maart 2024 | 9789085435402 | meer informatie bij je lokale boekhandel, de website van de uitgever of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.