Hoe overleef ik mijn eerste zoen, een boek voor tieners

Hoe overleef ik mijn eerste zoen is het vijfde deel uit de bekende serie voor tienermeiden van Francine Oomen. Net als Hoe overleef ik mezelf? en Hoe overleef ik mijn ouders (en zij mij?) opnieuw uitgebracht in hardcover editie met tekeningen van Annet Schaap. Een deel over de eerste zoen, de eerste keer ongesteld worden en een eerste vriendje hebben.

Hoe overleef ik mijn eerste zoen samenvatting

Ik kan me niet herinneren dat ik zelf als tiener de boeken van de hoe overleef ik serie heb gelezen, maar ik kan heel goed begrijpen waarom de boekenserie zo populair is bij puberende meiden.
De boekjes zijn niet te dik, staan bomvol handige lijstjes met tips die echt nodig hebben in hun puberfase, hebben leuke mailwisselingen tussen verre afstand vrienden en daarnaast zijn het ook belevenissen die tieners zelf ook mee maken.

In hoe overleef ik mijn eerste zoen beleeft hoofdpersoon van deze boekenserie, Rosa, haar eerste zoen.

Ze heeft een hele stoere knappe buurjongen van 17 jaar. Als 14 jarige is ze natuurlijk binnen no time hopeloos verliefd en praat ze veel van zijn gedrag mooi. Want hoe gaaf is het om verkering met hem te hebben.
Wat maakt het dan uit dat hij rookt, bier drinkt, dingen doet die ze niet leuk vindt bij een arme oudere buurman en ook nog eens geld van haar lijkt te pikken.

Ze wordt steeds verliefder en het lukt haar niet meer om naar de vele tips van haar vrienden te luisteren.

Baby broertje, gemene stiefvader en nieuwe school

En als je dan denkt dat Rosa het niet al druk genoeg heeft met hoe overleef ik mijn eerste zoen, dan heb je het mis.

Want er is ook nog een mega strenge stiefvader, een moeder die haar niet meer lijkt te zien staan, een pas geboren halfbroertje waar alle aandacht naar uit gaat, voor het eerst ongesteld worden en een nieuwe school waar ze helemaal geen zin in heeft.

Hoe overleef ik mijn eerste zoen is echt een boek geschreven door de ogen van een puber voor pubers. Ik vind dit zo knap gedaan van Francine Oomen!
Met onderliggende thema’s van grenzen durven aangeven, loverboys en vriendschap.

Heb jij thuis een dochter die maar niets van je aan wil nemen, maar wel van boeken lezen houdt dan geef je gewoon deze hele serie cadeau. Dan kan ze mooi leren van Rosa haar belevenissen en fouten en komt het hopelijk allemaal wel een beetje goed..

Lees ook:

Specificaties Hoe overleef ik mijn eerste zoen

Auteur: Francine Oomen | Illustraties Annet Schaap | Uitgeverij Volt | 9789021482316 | 29 augustus 2023 | 184 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel, via uitgeverij Volt of via deze link bij bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoe overleef ik mijn eerste zoen
Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.