Vragen en antwoorden over je lichaam – een educatief flapjesboek

Ik heb meerdere delen van de serie Achter het flapje van uitgeverij Usborne. Zo ook Vragen en antwoorden over je lichaam. Een leuk boek zo aan het begin van het schooljaar om kinderen zich bewust te maken van hun lichaam en wat ze allemaal kunnen!

Vragen en antwoorden over je lichaam samenvatting

In Vragen en antwoorden over je lichaam komen allerlei soorten vragen aan bod die door kinderen gesteld kunnen worden. Echte wat, waar, wanneer, wie, hoe en waarom vragen die met duidelijke illustraties en korte verhaaltjes worden uitgelegd. Niet alleen leuk om doorheen te bladeren door kleuters, maar ook leuk om uit voor te lezen, of om zelf uit te lezen in de middenbouw.

Wanneer ben ik net zo groot als jij? Vertelt over hoe het lichaam groeit en wanneer meisjes en jongens stoppen met groeien.

Waar komen de baby’s vandaan? Echt een typische vraag die kinderen kunnen stellen en waarvan het antwoord totaal niet lijkt op de ooievaar met een kindje in zijn snavel. Je krijgt de antwoorden in Vragen en antwoorden over je lichaam.

Vragen die gesteld worden

Enkele vragen die gesteld worden in dit weetjesboek voor de jeugd over het lichaam zet ik hieronder voor je op een rij. Vragen en antwoorden over je lichaam bevat onder andere deze antwoorden:

  • Hoe werken verschillende organen zoals je neus, ogen, oren en mond?
  • Waarom geeuw ik als ik moe ben? Dat weet dus niemand precies!
  • Wat is het verschil tussen hoesten en niezen? Bij hoesten zijn je longen of luchtwegen geïrriteerd, bij niezen je neus.
  • Ja of nee? Droomt iedereen ’s nachts? Ja iedereen droomt, alleen kan niet iedereen zijn dromen onthouden. (ik wel)
  • Wie is de oudste mens ooit? Een Franse vrouw, Jeanne Calment. Ze werd 122 jaar en 164 dagen en fietste tot haar 100ste!

Quiz

Leuk is dat achterin het boek ook nog een quiz staat met allerlei vragen die aan bod zijn gekomen in Vragen en antwoorden over je lichaam. De vragen gaan over spieren, zenuwen, bloed, je longen en je hart.

En er staan ook vragen bij waarvan het antwoord niet in het boek staan. Want die zijn persoonlijk te antwoorden. Zoals heb je wel eens in het ziekenhuis gelegen? Heb je sproetjes? Hoe groot ben jij?

Lees ook deze boeken

achter het flapje je lichaam

Specificaties Vragen en antwoorden over je lichaam

Tekst: Katie Daynes | Illustraties Marie-Eve Tremblay | Ontwerp Suzie Harrison | Medisch advies Dr. Zoe Fritz | Uitgeverij Usborne | 9781409579182 | 10 april 2017 | 16 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel, via de uitgeverij of via deze link bij bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.