De breekbare draden van magie, een Schemering 4 van Schwab

Wat een feest! De door mij geliefde en gekoesterde Schemering trilogie stopt niet! De breekbare draden van magie is een vierde deel. We springen 7 jaar verder en bezoeken oude bekenden en maken kennis met nieuwe karakters. Er is weer een prachtige limited uitgave en het verhaal bevat meer bladzijden dan de voorgangers. Met een milde scepsis (kan Schwab haar niveau van de trilogie weer bereiken?) duik ik met heel veel zin weer terug naar de 4 Londens. Ik ben benieuwd naar wat dit verhaal me gaat brengen en ik neem jullie spoilervrij mee. Het boek is ook als standalone te lezen!

De breekbare draden van magie schemering 4 v e schwab voorkant cover boek kader omslag

De breekbare draden van magie samenvatting

Ooit waren er vier werelden, elk pulserend met fantastische kracht en verbonden door één enkele stad: Londen. Totdat de magie te snel groeide en de werelden werden gedwongen hun deuren te verzegelen in een wanhopige poging die van henzelf te beschermen. Magiërs die deze deuren konden openen werden zeldzamer naarmate de tijd verstreek en nu zijn er slechts drie Antari achtergebleven in de volksherinnering: Kell Maresh van Rood Londen, Delilah Bard van Grijs Londen en Holland Vosijk van Wit Londen.

Maar er is de afgelopen zeven jaar nauwelijks een glimp van hen opgevangen en intussen is er een nieuwe Antari opgestaan in Wit Londen, genaamd Kosika. Ze besteeg de troon tijdens de afwezigheid van Holland en de jonge koningin is bereid alles te doen om haar positie te behouden, maar haar groeiende religieuze vurigheid heeft het potentieel om heel Wit Londen ten val te brengen.

In Rood Londen wordt koning Rhy Maresh bedreigd door een opkomende rebellie, die vastbesloten is de machtsverhoudingen te corrigeren door de troon volledig met de grond gelijk te maken.

Te midden van dit gezelschap van oude vrienden en nieuwe vijanden komt een meisje met een ongewoon magisch vermogen in het bezit van een voorwerp dat het lot van alle vier de werelden kan veranderen. Haar naam is Tes, en zij is de enige die deze werelden weer bij elkaar kan brengen. Of ze alle vier kan vernietigen. Lees mee in De breekbare draden van magie, een vierde Schemering deel.

Alle boeken Schemering-serie

Het nieuwe magische vierde deel van de Schemering-serie speelt zich zeven jaar na De kleuren van licht af. In een interview heb ik gelezen dat dit ook weer een trilogie gaat worden. Misschien verwarrend voor onbekende lezers of het nou een hele boekenserie is of 2 losstaande trilogieën. De Schemering-serie heeft absoluut met elkaar te maken en is net zo verbonden als de 4 Londens in het verhaal. De eerste drie delen lees je het beste in chronologische volgorde. Maar De breekbare draden van magie zou ook een startpunt kunnen zijn. Auteur V.E. Schwab vertelde in het interview dat ze uiteindelijk de keuze aan de lezer wil laten met welke trilogie te starten.

Start je in De breekbare draden van magie, het vierde deel, dan kan je de eerste drie delen zien als prequel. Je krijgt in Schemering 4 genoeg backstory om te snappen waar we nu staan in het verhaal. Daarbij is er nog geen deel 5 & 6, dus je kan wel starten maar om door te lezen moet je nog even geduld hebben.

De breekbare draden van magie is dus in principe een standalone, maar als ik een tip mag geven… Start gewoon lekker bij het begin. Deze wereld van Schwab is weelderig ingenieus en vanaf deel 1 groei je mee met het zaadje wat ze daar plant, om uiteindelijk uit te schieten in een geweldig magisch epos.

  1. De kleuren van magie
  2. De kleuren van schaduw
  3. De kleuren van licht
  4. De breekbare draden van magie

In het Engels zijn wat mij betreft de titels & serienamen logischer. Zo heten de eerste 3 delen: The Shades of Magic trilogy. En de volgende trilogie waarvan De breekbare draden van magie het eerste deel is, wordt de Threads of Power-serie genoemd.

Magisch fantasy epos

Wauw. Wauw en wederom wauw. Wat heb ik genoten van dit deel. Het is alles wat je hoopt als fan en zoveel meer. Je kan inderdaad ook als nieuwe lezer instappen met dit vierde deel. De breekbare draden van magie is een vers verhaal, 7 jaar later. Je krijgt voldoende uitleg en terugblikken om te snappen wat er is gebeurd. Tegelijk spoilt het niet het leesplezier als je hierna de eerste drie delen gaat lezen. Al onze geliefde, en misschien minder geliefde, karakters komen terug. Plus heel veel nieuwe!

Ik hou echt van Tes, een nieuw karakter met een hele toffe kracht. Naast tes zijn er meer heerlijke nieuwe karakters zoals Kosika. We bekijken de weelderige werelden van Schwab door de ogen van bekenden, en onbekenden. Daardoor kleurt het nog intenser wat mij betreft. We krijgen een ander perspectief en meer verdieping in de cultuur, historie en gebruiken van 4 verschillende soorten werelden in De breekbare draden van magie.

Daarbij is het spannend, met een apotheose waardoor je geen nagels overhoudt. Het is liefdevol, inclusief, soms voorspelbaar maar veel vaker niet. En als het voorspelbaar is dan is dat met een ontwikkeling waar ik heel erg op hoop. Voor mij zijn deze boeken echt één van de beste in het genre magisch fantasy epos. Zo hoort een romantasy, fantasy in welke vorm dan ook te zijn. Er is bloed, zijn tranen, is liefde en genot en soms komt alles tegelijk.

Inclusieve fantasy

Zoals gezegd is deze wereld van Schwab en dus ook De breekbare draden van magie, inclusief. Zo is er een boeiende relatie tussen de koning (man) zijn geliefde (meestal man) en de koningin (vrouw). Ze hebben een kind en functioneren op hun manier prima als een liefdevol gezin. Op een natuurlijke manier is inclusiviteit verweven in de wereld van Schwab. Het draait om liefde in alle aspecten en dat is meer dan voelbaar.

De breekbare draden van magie is dik, maar voor mij nergens te dik. Het verhaal is precies goed en ik vlieg door de bladzijdes heen. Het einde is zo bitterzoet en smaakt naar meer, zo veel meer. Als dit eerste deel al zo grandioos goed is, ben ik zeer benieuwd wat Schwab ons nog meer gaat geven. Met moeite trek ik me uit deze rijke magische wereld en tel ik de dagen af om weer in Schwab haar Rood, Grijs, Wit en Zwart Londen te stappen.

Wederom wordt de Nederlandse editie in een beperkte eerste oplage uitgebracht in een prachtige limited edition. Ik ben fan van deze edities. De vertaling van het verhaal zelf loopt wat mij betreft lekker. Dus stap deze wereld van schwab in het Nederlands of in het Engels in. Beide werkt wat mij betreft.

Leestips fantasy

Specificaties De breekbare draden van magie

Auteur: V.E. Schwab | Uitgever: Boekerij | Vertaald door Inge Pieters | Januari 2024 | 9789049202040 | 704 pagina’s | Schemering 4 | Originele Engelse titel: The Fragile Threads of Power / The Threads of Power 1 | Meer informatie bij je lokale boekhandel, bezoek de website van uitgeverij Boekerij of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.