Meester Jesper en het schoolkamp een perfect groep 8 boek

Mijn dochter zit al weer in groep 8 en gaat dit jaar dus op schoolkamp. Super leuk en spannend natuurlijk dit schooljaar. Dus toen ik zag dat meester Jesper een boek had geschreven over het schoolkamp wilde ik die natuurlijk graag hebben voor een recensie. Op de voorkant staat er trouwens ook nog bij telefoons verboden…

Telefoons verboden

Laat ik eerst even in gaan op telefoons verboden. Vanaf dit jaar is het natuurlijk op basisscholen en middelbare scholen verboden om je telefoon bij je te hebben. Uitzonderingen daargelaten als je bijvoorbeeld suikerziekte hebt en afhankelijk bent van de communicatie van je telefoon die je insulinespiegel in de gaten houdt.
Ik vind het een goed besluit van de overheid overigens. Jongeren zitten steeds meer aan dat apparaat gekluisterd en het draagt zeker niet bij aan de concentratie en pestcultuur die er op sommige scholen heerst. Ik vond het dan ook interessant om te lezen dat de ondertitel telefoons verboden was. Zou het kinderen lukken om tijdens “meester Jesper en het schoolkamp”, dat meestal 2 a 4 dagen duurt, zonder hun mobieltje te kunnen?

groepsregels

Meester Jesper en het schoolkamp samenvatting

Meester Jesper gaat op schoolkamp met de kinderen uit groep 8. Bas en zijn klasgenoten kijken er al het hele schooljaar naar uit. Maar dan blijkt dat de directeur, mevrouw Azijnvijver, ook meegaat. En ze heeft ook een paar strenge eisen. Snoep is verboden. En nog erger: er mogen geen telefoons mee op kamp. Meester Jesper belooft dat hij zijn telefoon ook zal thuislaten. En als hij zijn belofte verbreekt, mogen de kinderen zijn hoofd kaalscheren. Maakt meester Jesper een grapje, of toch niet? Dit schoolkamp wordt een onvergetelijk avontuur!

Is Meester Jesper serieus?

Dat meester Jesper dol is op grappen dat weten we allemaal. Niet alleen op school, maar ook thuis haalt hij menig grapje uit. Zo wilde dochter Nim laatst een mobiele telefoon en kwam hij met een speelgoed model aanzetten.

De kinderen in zijn klas staan ook op scherp als hij wat zegt, want meent hij het echt of zit er een addertje onder het gras?
Zo maakt meester Jesper met de kinderen de afspraak dat tijdens het schoolkamp telefoons verboden zijn. Als hij toch betrapt wordt mogen ze zijn hoofd kaalscheren. Zijn geliefde krullen zal hij toch niet willen opofferen voor wat dom telefoon gebruik?

Begeleiders op kamp

Een ramp is er overigens wel als je met meester Jesper op schoolkamp gaat.. snoep is verboden en de strenge directeur mevrouw Azijnvijver gaat mee. Gelukkig gaat ook de leuke conciërge mee en dat maakt het kamp nog wel iets leuker.

Voor inspiratie hoe je groep 8, die op de fiets naar de kamp locatie vertrekt, op een leuke manier kunt uitzwaaien moet je trouwens zeker dit boek lezen.. Ik ga dit zeker op mijn school als idee opperen voor het schoolkamp dit jaar. (GRINNIK)

Eenmaal op de kamp locatie lijkt alles leuk en gezellig te zijn. Al blijkt er wel meer dan 1 verstekeling te zijn die er eigenlijk niet behoort te zijn.
Ook zijn klasafspraken niet volledig nagekomen en gebeuren er hele spannende dingen tijdens de nachtelijke dropping.

Voor kinderen is dit een heerlijk avontuur om te lezen. Om alvast een beetje te lezen hoe de sfeer eraan toe gaat op kamp of om natuurlijk te genieten van de vele (woord) grappen van meester Jesper. Zeker leuk als je eigen leerkracht niet zo grappig is.

Meester Jesper en het schoolkamp is een echte aanrader wat mij betreft.

Leestips

Meester Jesper en het schoolkamp

Specificaties Meester Jesper en het schoolkamp

Auteur: Jesper Hesseling | Illustraties Michel Maas | Uitgeverij de Witte Leeuw | 9789493354067 | 28 augustus 2024 | 160 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel, via de uitgeverij of via deze link bij bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.