Schatpakkers, een mini verhaal voor de Kinderboekenweek

Schatpakkers is het gratis Kinderboekenweek geschenk van 2024. Een kort verhaal geschreven door Pieter Koolwijk en geïllustreerd door Linde Faas. En wat mij betreft mag er zeker een vervolg komen op dit verhaal in een dikker boek! Het smaakt naar meer namelijk. Schatpakkers is een boek dat perfect past bij de schoolkinderen van nu. Alleen maar thuis willen gamen, elkaar constant uitdagen om dingen te doen en een pestcultuur die gevaarlijk op de loer ligt zonder dat kinderen zich er bewust van zijn. Meeloopgedrag!

Schatpakkers – pesten en avontuur

Nevin is boos op haar vader. Ze vind het niet terecht dat ze buiten moet spelen als iedereen binnen aan het gamen is. Wat moet ze doen in haar eentje? Ze hebben een flinke woordenwisseling en in een moment van onmacht en boosheid pakt ze zijn enige autosleutel en rent boos weg. Maar net als ze al had gedacht zijn alle speeltuinen verlaten. Daar is al tijden niet gespeeld. Ze is helemaal alleen buiten terwijl de rest van haar vrienden lekker binnen aan het gamen zijn.

Tot haar grote ergernis blijkt er toch iemand buiten te zijn, een meisje Bec Slakkendrek. Dat is natuurlijk niet haar echte achternaam, maar ze is altijd in de weer met slakken. Dus wordt ze gepest met de naam Slakkendrek. De meisjes kletsen wat en dan per ongeluk valt de sleutel in een put.
Als de meisjes hem proberen te pakken komt er plots een blauw handje die “ooo schat” zegt en de sleutel zo meepakt.

Nevin is heel verbaasd maar Bec is rustig. Ze besluit dat Davey erbij gehaald moet worden. Nevin weet niet wat ze hoort, de grote bullenbak van de school die de stomper wordt genoemd.
Gaandeweg dit boekje leert Nevin van Bec dat het helemaal niet leuk is om gepest en buitengesloten te worden. En dat echte vrienden elkaar niet uitdagen tot stomme dingen.

Met z’n drietjes gaan ze naar een fabriek om de autosleutel terug te gaan halen. Dit lijkt in eerste instantie een eenvoudig klusje te worden totdat Nevin Grootte ontmoet..

Een spannend kort verhaal

Ik vind het prachtig hoe schatpakkers geschreven is! Het is een spannend avontuur voor wie het wil lezen en nieuwsgierig is. Er zijn eigenwijze figuren, maar wat het echt tot een goed krachtig boek maakt is dat het laat zien hoe groepsdruk werkt en hoe sterk je bent als je je hiervan af weet te zetten.
Dat echte vrienden elkaar niet uitlachen en uitdagen tot gevaarlijke dingen. En dat alleen zijn helemaal niet leuk is, maar ook niet het ergste van de wereld is.

Geschikt voor kinderen in de basisschool leeftijd. Gespekt met heel veel grappige scheldwoorden, thema’s pesten, vriendschap, magie, puberen, schermtijd en natuurlijk eigenwijze kinderen!

verhaal over pesten en groepsdruk

Specificaties Schatpakkers

Auteur: Pieter Koolwijk | Illustraties Linde Faas | Uitgeverij CPNB | september 2024 | Meer informatie bij de boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

schatpakkers
Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.