De hond van Vincent van Gogh – een avontuurlijk prentenboek

Kunst is een superleuk thema om over te werken in de kleuterklas. Het is super veelzijdig en heel inspirerend. En mooie boeken mogen binnen dit thema natuurlijk niet ontbreken! Nu zijn leuke prentenboeken over dit thema soms wat lastig te vinden, maar ik heb nu echt een heel leuk boek binnen dit thema: De hond van Vincent van Gogh. In dit avontuurlijke prentenboek wordt je de wereld van Vincent van Gogh in gezogen, en ontdek je waar hij zijn inspiratie vandaan zou kunnen hebben gehaald.

De hond van Vincent van Gogh

Een grappig verhaal: De hond van Vincent van Gogh

Vincent van Gogh is een kunstenaar die niet weet wat hij moet schilderen… totdat een ondeugend hondje hem laat zien dat hij overal inspiratie kan vinden. Kijk in dit prentenboek mee met Vincents grappige achtervolging van Zonnetje door een paar prachtige schilderijen van Vincent van Gogh.

vincent van gogh aan het schilderen

Een wandeling door de schilderijen van van Gogh

Wat is De hond van Vincent van Gogh een leuk boek zeg! Het verhaal is echt heel leuk bedacht en heeft een originele invalshoek. De schilder heeft geen inspiratie, hij weet niet wat hij moet schilderen. Hij komt niet op interessante plekken en niemand wil model staan. Dit feitje van de modellen berust wel op waarheid, want Vincent van Gogh was vroeger vrij arm, en het inhuren van modellen was te duur. Dan komt er een hondje, die wil spelen en er met zijn penseel vandoor gaat.

Zo komt Vincent op hele mooie plekken terecht. Deze plekken herkennen we natuurlijk allemaal van zijn schilderijen. Achterin het boek is dan ook een heel leuk overzicht te zien van verschillende schilderijen van Vincent van Gogh. En als je het boek hebt gelezen, herken je deze plekken uit het verhaal. Het hondje heeft Vincent naar deze mooie plekken gebracht. En zo heeft hij alle inspiratie dus gevonden!

schilderijen Vincent van Gogh

Een verhaal dat aanslaat bij jonge kinderen

Ik vind De hond van Vincent van Gogh echt een perfect boek om te gebruiken in een kleuterklas als je over het thema kunst werkt. Wij hebben vorig jaar over dit thema gewerkt, en toevallig hebben we toen ook een boek voorgelezen, dat hier qua verhaallijn erg veel op lijkt. Dit boek was ‘De kat van Monet‘, ook een echte aanrader.

Dit soort verhalen zoals De hond van Vincent van Gogh slaan aan bij jonge kinderen, omdat de kunstwerken zo echt gaan leven. Ze krijgen onderling samenhang en worden door het verhaal verbonden.
Dit boek daagt de kinderen ook echt uit om na te denken over kunst, en inspireert ze ook om zelf aan de slag te gaan. Zeker een must bij dit thema in de kleuterklas!

Nog meer leuke boeken over het thema kunst

Op de site van StoerLeesVoer zijn nog veel meer reviews te vinden over boeken binnen dit thema naast De hond van Vincent van Gogh!

schilder aan het werk

Specificaties De hond van Vincent van Gogh

Auteur: Georgia Larson | Illustraties: Grace Helmer | Vertaling: Ellen Hosmar | Uitgeverij: Veltman Uitgevers | 9789048322169 | 1 juni 2024 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, via uitgeverij Veltman of via bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.