Ik wil naar de maan – over een avontuurlijke muis

Als kleuterjuf ben ik gek op prentenboeken. Mijn motto is: ‘Van prentenboeken heb je nooit genoeg!’ Als ik naar mijn boekenkasten staan, puilen deze werkelijk uit. En dan nemen prentenboeken niet zo heel veel plaats in natuurlijk, maar ik heb er ontzettend veel. Bij elk thema wat we in de klas behandelen, wil ik leuke (prenten)boeken aan kunnen bieden. Nu heb ik weer een ontzettend leuk prentenboek ontdekt: ‘Ik wil naar de maan’. Dit is een verhaal over een avontuurlijke muis, met een wel heel bijzonder plan….

ik wil naar de maan

Het onmogelijke willen: ik wil naar de maan samenvatting

Soms lijkt iets echt onmogelijk. In dit prentenboek wil een muis naar de maan. Hij denkt dat dat de magische Kaasberg is, waar zoveel verhalen over worden verteld. Dat lukt nooit, denk je. Toch? Je hebt het mis. Als je iets heel graag wilt, een goed plan maakt en niet bang bent om je handen uit de mouwen te steken, kun je ver komen.

ik wil naar de maan

Een plaatje van een prentenboek

Soms kom je prentenboeken tegen die gewoon prachtig zijn. ‘Ik wil naar de maan’ is zo’n boek. Het is een bijzonder sfeervol, intiem boek. Echt een plaatje van een prentenboek!
De illustraties zijn geweldig, van een zeer hoog niveau. De muis uit het prentenboek is levensecht, je kunt de haartjes bijna tellen op zijn kopje en hij is zo schattig dat je hem wel zou willen aaien. Er is veel oog voor detail, kijk maar eens naar foto’s van de prachtige illustraties die ik hieronder heb bijgevoegd. De tekeningen zijn vrij donker, maar nooit somber. En hoewel er veel donkere tinten zijn gebruikt, is er nog steeds ontzettend veel detail.

Dit prentenboek is oorspronkelijk een Chinees boek, gemaakt door Eric Zhang. Dit boek heeft de zilveren medaille gewonnen van de Key Colours Competition China 2023. Dit is een internationale wedstrijd, die tweejaarlijks wordt georganiseerd. Hierbij worden de beste prentenboekillustratoren gezocht. En meestal als je een prentenboek met zo’n label ziet, dan weet je dat je een geweldig boek in handen hebt!

Een verhaal over doorzetten

Naast het feit dat ‘Ik wil naar de maan’ een prachtig geïllustreerd prentenboek is, is het ook nog eens een ontzettend leuk en mooi verhaal. Het leert kinderen dat doorzetten loont. Soms lijken dingen onmogelijk, maar door veel inspanning te verrichten, kun je het onmogelijke soms toch mogelijk maken. Het is ook leuk om met kinderen te bespreken hoe je een plan kunt maken om iets te bereiken, want de muis uit het boek maakt ook een plannetje om zijn doel te bereiken. Dit boek is natuurlijk ook geweldig om in te zetten als je over het thema ‘ruimte’ gaat werken. Maar eigenlijk is het ook zonder thema geweldig!

ik wil naar de maan

Nog meer leuke jeugdboeken over muizen

Wil je nog meer leuke boeken lezen, met muizen in de hoofdrol zoals Ik wil naar de maan? Kijk dan zeker ook bij deze boeken!

maan aan de hemel nacht donker

Specificaties: ‘Ik wil naar de maan’

Auteur en illustraties: Eric Zhang | Uitgeverij: Clavis | 9789044855456 | 30 augustus 2024 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, via uitgeverij Clavis of via Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.