Lekker eigenwijs, een bundel met de allerleukste avonturen

Het is weer bijna Kinderboekenweek met als thema Lekker eigenwijs. Dan is een verhalenbundel met eigenwijze verhalen wel passend lijkt me. Spannende, grappige, leuke verhalen over de meest eigenwijze schepsels op aarde; kinderen. Ontdek wat voor leuke verhalen deze verschillende auteurs hebben bedacht voor Lekker eigenwijs.

voorkant Lekker Eigenwijs met kader StoerLeesVoer

Stel je voor…

Je ouders boeken een vakantie naar een naaktcamping – en jij wilt absoluut niet mee! Je hoort dat er een levensgevaarlijke slang is ontsnapt bij jou in de buurt.. Blijf je bang binnen of sluip je stiekem naar buiten? Er komt een telefoonverbod bij jou op school, maar je neemt toch je telefoon mee naar de sportdag. Je moet op een groot podium een pianostuk spelen voor vijfhonderd mensen, maar je kunt helemaal niet pianospelen… Wat zou jij doen?

Spannende verhalen

Lekker eigenwijs is een bundel vol diverse verhalen. Enkele verhalen zijn eerder al eens gepubliceerd geweest en herschreven voor deze verhalenbundel. Wat alle verhalen gemeen hebben zijn de eigenwijze hoofdpersonen, eigenlijk altijd kinderen. Heb je zin in een spannend verhaal? Lees dan vooral het verhaal van Maren Stoffels; ONTSSSNAPT! De eigenwijze Faas is groot fan van Dax Anderson, een soort Freek Vonk. En laat er nou in de buurt van Faas een groene mamba uit zijn terrarium zijn ontsnapt. De groene mamba is een extreem giftige slang dus de buurtbewoners worden gewaarschuwd en gevraagd niet naar de slang op zoek te gaan. Maar Lekker eigenwijs zou niet eigenwijs zijn zonder eigenwijze hoofdpersonen. Dus natuurlijk gaat Faas stiekem op zoek naar de groene mamba. Een spannend verhaal zoals Maren Stoffels ze zo goed kan schrijven. Als dat maar goed afloopt.

bladspiegel 1/4 De nachtspeurders door Ilona de Lange

Ook Ilona de Lange, bekend van de Miljonairskind boekenreeks schrijft een spannend verhaal; De nachtspeurders. Dit gaat over een tweeling die erg wordt aangetrokken tot het huis waarvan iedereen zegt dat je er weg moet blijven. De nieuwe bewoners zijn maar vreemd en overal groeit onkruid in de tuin. Overdag bellen ze er een keer aan en een meisje doet open. Maar ze knalt uiteindelijk de deur keihard voor hun neus dicht. Heel vreemd. Die nacht wordt de tweeling gewekt door getik op hun slaapkamerraam. Het begin van de nachtspeurders op zoek naar de inbrekers die de laatste tijd in het dorp huishouden. Naast Ilona de Lange en Maren Stoffels hebben ook Paul van Loon en Marcel Groenewegen een spannende bijdrage geleverd aan Lekker eigenwijs.

bladspiegel 4/4 pagina 94-95 Pokkemonster-kaartjes door Paul van Loon

Grappige eigenwijze verhalen

Naast de spannende verhalen in Lekker eigenwijs zijn er natuurlijk ook hilarische grappige verhalen aan deze bundel toegevoegd. Zo schrijft Marjon Hoffman over Camping De Billen. Een nudistencamping waar Morris, Lex en Sam deze zomer naar toe gaan met hun ouders. En oh wat hebben de kinderen daar toch allemaal zin in. De kinderen mogen zelf kiezen of ze in hun blootje gaan of niet. Maar ze vinden het allemaal erg onwennig en verzinnen de grappigste en meet eigenwijze ‘oplossingen’ vinden ze zelf.

Ook De supersmoes van Myron van der Velden is en Het geheime schuimexperiment van Angelique van Dam zijn erg grappig en vooral Lekker eigenwijs. Loek had een geniaal plan om ook op vakantie te kunnen gaan deze zomer. Hij had alleen even gemist dat hij aan het einde van het kamp zou moeten optreden voor 500 mensen terwijl hij alles behalve pianospelen kan. Soof en Isa daarentegen moeten naar de winkel om afwasmiddel want de vaatwasser is stuk. Maar welk afwismiddel koop je dan? De meiden hebben bedacht dat ze het afwasmiddel eerst willen testen met hilarische gevolgen.

bladspiegel 3/4 pagina 84 Het schuimexperiment met illustraties van

Nog meer toffe verhalen in Lekker eigenwijs

Voor de fans van Annet Jacobs zit er ook een tof verhaal in Lekker eigenwijs. De klas uit de TikTok boeken krijgt vervelend nieuws te horen. Het schoolbestuur heeft een TikTok verbod ingesteld voor in de klas. Pim en Polle bedenken hiervoor de nodige oplossingen. Maar is sociale media dan echt zo problematisch als het schoolbestuur denkt? Dat mag je zelf lezen.

Lekker eigenwijs is een leuke bundel met de allerleukste avonturen. Er zit voor iedereen wel wat in. Voor kinderen vanaf 9 jaar zelf te lezen maar ik denk ook heel leuk om tijdens en na de Kinderboekenweek steeds een hoofdstuk samen te lezen. De allerleukste avonturen die je zelf zou willen beleven, alhoewel, misschien niet allemaal.

Specificaties Lekker eigenwijs

Auteurs: Maren Stoffels, Paul van Loon, Harmen van Straaten, Marcel Groenewegen, Marjon Hoffman, Annet Jacobs, Ilona de Lange, Myron van der Velden, Angelique van Dam en Simone Arts

Illustraties: Micky Dirkzwager | Uitgever: Leopold | 9789025887179 | augustus 2024 I  155 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, Uitgeverij Leopold of klik hier voor bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik hieronder op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Natasja
Delen is enorm lief

Vier jaar geleden is Natasja haar steentje gaan bijdragen aan de bibliotheek in de school van haar kinderen. Inmiddels is ze coördinator van de schoolbibliotheek, en een andere locatie. Daarnaast heeft ze een fotografiewebsite, dus haar boeken brengt ze ook graag mooi in beeld hier. Natasja leest nu voornamelijk jeugdboeken en prentenboeken. En ook young adult boeken staan op haar menu!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.