Een monsterlijke missie, een spannend avontuur van De Club van Mysteriejagers

Een bijzondere ontdekking of schreeuw om hulp en de mysteriejagers staan paraat! Althans.. als je de signalen goed op pakt. Geronimo Stilton heeft er nog een beetje moeite mee en moet er nog even aan wennen. Pak jij de signalen wel op en ben jij klaar voor een monsterlijke missie?

Geronimo Stilton

De Club van Mysteriejagers, een monsterlijke missie

In deel 2 van De Club van Mysteriejagers is Geronimo Stilton officieel lid geworden. Hij heeft zijn eerste missie: een reis naar het onmogelijke per toeval volbracht en behoort nu tot de speciale club. Iedere club heeft een teken waaraan zij te herkennen zijn. Voor de mysteriejagers is dat een ijsje met een knipoog. Dit is dan ook het teken waarmee leden elkaar begroeten. Echter moet Geronimo daar nog even aan wennen en moet hij eigenlijk aan alles nog wennen. Hij ziet opeens overal gevaar in en vergeet vervolgens de belangrijkste regel… Als dat maar goed gaat met een monsterlijke missie op de loer..

De spannende avonturen

Geronimo Stilton heeft als personage in de boeken al vele avonturen mogen beleven. Zo is hij op reis gegaan door de tijd naar Het Piramide Project en een Retourtje Olympus. Vervolgens heeft hij de klassiekers van vroeger herbeleefd onder andere in: De avonturen van Tom Sawyer, Het monster van Frankenstein en Koning Arthur. En mag hij zich nu lid noemen van de Mysteriejagers. Een reis naar het onmogelijke was zijn eerste avontuur en daar zullen er nog vele op volgen!

Geronimo Stilton

Nieuwsgierig geworden naar het eerste spannende deel van de mysteriejagers of eventuele andere delen van Geronimo Stilton. Hieronder een kleine selectie van geschreven blogs:

Tevens is de website ook te raadplegen voor andere delen zoals de basisreeks, AVI Geronimo Stilton boeken of de boekenreeks van Thea Stilton: Geronimo Stilton World.

Geronimo Stilton

Mijn mening over: Een monsterlijke missie

Geronimo Stilton boeken vind ik altijd een feestje om te lezen. Dit komt mede door de verschillende thema’s of niveaus die worden aangeboden. Voor elke lezer is er wel een verhaal en daar word ik als leerkracht erg blij van. Zo had ik in mijn groep 6 de gehele reeks van klassiekers in mijn boekenkast staan en hebben ze al vele verhalen gelezen. Komend schooljaar mag ik mij leerkracht van groep 8 noemen en kan ik beide delen van mysteriejagers in de kast plaatsen. Een aantal klassiekers zullen er ook blijven maar wordt er ook plaats gemaakt voor andere boeken en thema’s. Echter voeg ik wel beide delen van de mysteriejagers aan de boekenkast toe. Dit omdat het zowel plezierig als informatief kan zijn.

Een groot voordeel van deze delen zijn de archief bladzijdes. In het archief wordt namelijk een plaats of gebeurtenis uitgebreider toegelicht en eventuele lastige woorden uitgelegd. Hierdoor lezen de leerlingen een plezierig en spannend verhaal en zit er ook nuttige en juiste informatie in.

Tot slot vind ik ook de schrijfwijze en vormgeving kindvriendelijk gemaakt. Dit komt mede door het gebruik van kleuren, lettertype en speelse vormen. Niet alle woorden hebben een bijzondere kleur of gek lettertype maar alleen die een toevoeging voor het verhaal zijn. De aandacht wordt er extra toe getrokken en in combinatie met de illustraties is en blijft het een feestje om te lezen! Mocht je dus nog nooit een boek hebben gelezen van Geronimo Stilton dan is het zeker de moeite waard om er een blik op te werpen!

Specificaties over De Club van Mysteriejagers, een monsterlijke missie

Tekst: Geronimo Stilton | Naar een idee van Elisabetti Dami | Vertaling: Loes Randazzo | Opmaak: Sandra Kok | Uitgeverij: Pelckmans | 9789463106276 | maart 2024 | 288 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, bezoek de website van uitgeverij Pelckmans of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Geronimo Stilton
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.