De Scootmobiele Eenheid, een kinderboek met thema filosofie

Een meisje dat er genoeg van heeft om zich altijd maar aan te passen. Dat is de rode draad van De Scootmobiele Eenheid. Niet voor niks dat het gekozen is als Kinderboek van de Maand van de Filosofie 2022. Het geeft je namelijk genoeg stof om samen met jouw kind over te hebben.

De scootmobiele eenheid hoofd

Waar gaat De Scootmobiele Eenheid over?

Luca vindt andere kinderen raar en andere kinderen vinden Luca raar. School is daarom voor haar geen pretje. Maar tijdens de lockdown voelt ze zich heerlijk en het leren gaat ook opeens een stuk beter. Dus neemt ze een besluit: ze blijft voortaan thuis. Voor straf moet ze in de herfstvakantie naar een spijbelklasje. Proppen prikken in het park samen met een sportjongen, een barbie en een arrogante jongen. En die praten echt niet met elkaar en zéker niet met een raar meisje. Gelukkig komt Dylan erbij. Hij tovert de spijbelklas binnen de kortste keren om tot een vrolijke Scootmobiele Eenheid – zelfs de zwervers uit het park doen mee. Dan is de week om en moet Luca weer naar school. Dat wil ze echt niet meer, nooit meer. Maar ze zal wel moeten, toch?

“Ik hoor niet bij een groepje”

Iedereen kan zich herkennen in één van de hoofdpersonen uit “De scootmobiele Eenheid”. Of je nu een allemansvriend bent of juist dat buitenbeentje. Voor iedereen is het herkenbaar. Luca is anders dan anderen en voelt zich niet bij een groepje horen. Maar dit dit verhaal maakt duidelijk dat je mag zijn wie je bent. En ook al ben je verschillend, samen vorm je altijd een groep. Of je nu mensenschuw bent of niet. Ook jij hoort erbij!

Heerlijk herkenbaar en geweldige illustraties

De scootmobiele Eenheid is heerlijk herkenbaar en zoals we van Mirjam Oldenhave kennen moesten we ook ontzettend lachen. Het voelde een beetje als Mees Kees aan, wat niet gek is want de schrijfster en illustrator werkten daar ook voor samen. Ook dit boek is heerlijk herkenbaar geschreven. Daarnaast zijn de illustraties van Rick de Haas zoals we mogen verwachten. Wat mij altijd doet verbazen is dat Rick juist de dingen die ik in mijn hoofd bedenk op papier zet. Zo zie ik inderdaad Luca voor mij! En dan die scootmobiels. Dit boek is weer heerlijk geschreven en getekend!

De Scootmobiele Eenheid is eeen aanrader voor in de klas!

Dit boek zou ik zeker aanraden voor in de klas. Hij leest zo lekker weg en ik denk dat de leerlingen er geen genoeg van kunnen krijgen. Mijn kinderen vroegen elke keer of ik langer wilde voorlezen. Zo erg zaten ze in het verhaal. Het is namelijk vlot geschreven, leest lekker voor en is herkenbaar. Wat wil je nog meer? Daarnaast kan je er ook over doorpraten met de kinderen. Ideaal!

Specificaties De Scootmobiele Eenheid

Auteur: Mirjam Oldenhave | Illustraties: Rick de Haas | Uitgeverij: Querido | 9789045127392 | 107 pagina’s | maart 2022 | Voor meer informatie ga je naar je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur basisschool boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

 achterkant
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.