Het allermooiste boek over vogels – een rijk geïllustreerd boek

Wat een geweldige vormgeving heeft dit Allermooiste Boek over Vogels! Dat valt echt direct op. In deze serie zijn er al meer natuurboeken gemaakt. Zo hebben we eerder het allermooiste boek over haaien mogen reviewen. Deze boeken zijn echte verzamelwerken die een mooi plekje in de boekenkast verdienen. En ook over vogels valt veel te vertellen en te leren. Zoveel soorten en variaties! Kijk mee in dit mooie boek waarin enkele van de meest spectaculaire soorten zijn verzameld. Met prachtige illustraties van de Poolse illustrator Val Walerczuk.

Het allermooiste boek over vogels

De allermooiste vogels

Hoe saai zou de wereld zijn zonder vogels? Want het gekwetter en getjilp van vogels is toch wel één van de meest gezellige natuurgeluiden om te horen. Het maakt je spontaan vrolijk. Maar behalve hun geluid zijn vogels ook leuk door hun kleuren en vele verschijningsvormen. In dit boek zijn de allermooiste vogels verzameld. We lezen weetjes over bijvoorbeeld hun leefgebied, levensduur en uiterlijk. En ook wat ze eten en wat voor fascinerende eigenschappen ze hebben.

Er zijn zo’n 10.000 nog levende vogelsoorten bekend. Ze zijn lang geleden uit dinosaurussen geëvolueerd en hun verre voorouders vlogen al meer dan 100 miljoen jaar geleden door de lucht.

Inleiding Het Allermooiste boek over Vogels

Van Raggi’s paradijsvogel tot de Blauwe Pauw

In dit allermooiste boek worden 36 bijzondere vogels beschreven en getekend. Van de bekende raaf en grasparkiet, tot minder bekende soorten zoals de gouldamadine en helmkasuaris. Deze vogels hebben allemaal iets bijzonders. Heel snel, kleurrijk, groot of luidruchtig.

In dit hele grote boek komen de pagina vullende illustraties van de vogels prachtig naar voren. Heel gedetailleerd en kleurrijk. Met daarnaast steeds korte informatieve teksten en een overzichtelijke tabel. Zo leer je veel over deze bijzondere vogels. Maar het is dus ook gewoon een heel mooi boek om in te bladeren.

Een aantal weetjes over de allermooiste vogels

  • Zo leren we dat de kakapo één van de meest bedreigde diersoorten op aarde is. Deze wat gezette papegaai kan niet vliegen en is daarom kwetsbaar voor roofdieren.
  • De bijkolibrie is de kleinste vogel ter wereld, ongeveer twee keer zo groot als een honingbij. De eitjes van deze vogel hebben het formaat van een doperwt!
  • Sommige weetjes zijn behoorlijk lachwekkend en verrassend. Zo wordt de Afrikaanse Maraboe ook wel undertaker bird genoemd, wat begrafenisondernemer betekent. 

Zo is er nog veel meer leuke informatie. Voor vogelliefhebbers (vanaf ongeveer 8 jaar) is dit boek dus zeker een aanrader. Maar eigenlijk voor iedereen die gek is op de natuur en op boeken met een mooie vormgeving. Wat dat betreft is dit echt één van de allermooiste boeken over vogels!

Meer mooie en interessante vogelboeken:

Specificaties Het Allermooiste boek over vogels

Illustrator: Val Walerczuk | Auteur: Tom Jackson | Vertaling: Joost Mulder | Vormgeving: Tom Forge & Emma Forge | Uitgeverij Gottmer | 9789025777050 | november 2022 | 80 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur basisschool boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Het allermooiste boek over vogels
footer 5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.