Klein en groot in het land van boos en blij, een prentenboek over emoties

Wat een schatje is Klein. Een klein blauw draakje met een hoop vragen. Niet anders als een gemiddelde kleuter op een schooldag. Van de ene grote emotie door naar de andere en een hoop vragen die beantwoord moeten worden en wel het liefst direct. Klein en groot in het land van boos en blij is perfect voor kleuters!

Klein en groot in het land van boos en blij prentenboek

Dit is Klein. En dit is Groot. Klein heeft een hoofd vol vragen. Groot heeft altijd een idee. ‘Waarom ben ik niet gewoon altijd blij?’ vraagt Klein. Tja, denkt Groot, ik weet het niet. Wat moet je doen om altijd blij te zijn? Klein en Groot fietsen naar het land van boos en blij. Misschien weet daar iemand het antwoord wel. Ga jij mee op weg? Klein en groot in het land van boos en blij is een fantasierijk, interactief voorleesboek, waarin je samen emoties leert benoemen. Voor nieuwsgierige peuters en kleuters vanaf 3 jaar.

Waar Groot en klein in het land van boos en blij blauw zijn, en de Bollebof roze zijn de andere dieren zoals de realiteit. De muisjes, kuikens, eendjes, vosjes, konijnen, kikkers, vogels, eekhoorns en hertjes zijn superschattig getekend. De boom met gezicht lijkt op de vertelboom van de Efteling. Heel leuk gedaan.

Emoties centraal

Gedurende het hele verhaal staan emoties centraal. Klein en groot in het land van boos en blij heeft nog meer emoties. Ik bespeur trots en bang ook. Een vleugje verdriet en zelfs wat teleurstelling. Maar boos en blij hebben zeker de overhand. En ik vind het een keigoede vraag wat je moet doen om altijd heel blij te mogen zijn. Dat lijkt misschien het mooiste wat er is, maar is dat eigenlijk wel zo?

Waarom interactief?

Ik ben altijd nieuwsgierig als er wordt aangekondigd dat een boek interactief is. Immers kun je elk boek interactief maken als je de kinderen er maar goed bij betrekt tijdens het voorlezen. Maar ik besef mij ook dat niet iedereen het makkelijk vindt om voor te lezen of dingen te bedenken hoe je kinderen kunt betrekken bij een boek.

Heel fijn dat de auteurs van het boek hier wel over na hebben gedacht. Kinderen worden gevraagd om touwtjes te volgen en zo te ontdekken waar klein en groot blij van worden. Er zijn zoekopdrachten waarbij kinderen ook kunnen uitleggen waarom ze iets denken. Er worden dingen gevraagd aan ze en ze mogen een pad volgen tot een huisje. Dit alles maakt Klein en groot in het land van boos en blij een interactief prentenboek.

Lees ook

Klein en groot in het land van boos en blij (5)

Specificaties Klein en groot in het land van boos en blij

Auteur: Lucas Arnoldussen en Marja Baeten | Illustraties Annemiek Borsboom | Uitgever: Clavis | 9789044856620 | 31 oktober 2024 | 40 pagina’s | Meer informatie via de lokale boekhandel, bezoek de website van uitgeverij Clavis, klik hier voor Bol of kijk bij Bruna.nl

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Ellen
Delen is enorm lief

Schrijf je in voor onze stoere nieuwsbrief die elke eerste week van een maand wordt verzonden en blijf op de hoogte van het lekkerste leesvoer!

Hoi Ik ben Ellen oprichter van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.