Maanatlas – Ontdek de maan in zes uitvouwplaten, een interessante reis

Ik hou van de maan en andere zaken die met het heelal en de ruimte te maken hebben. Deze liefde komt van mijn moeder en ik merk dat ik dit ook weer doorgeef aan mijn dochter. Mijn naam, Selena, is de naam van de Griekse maangodin. Mijn moeder is ook gek op geschiedenis en mythologie en zo ben ik dus aan mijn naam gekomen. Het leuke van de maan is dat het met het blote oog zichtbaar is. En niet alleen in de nacht, overdag ook vaak genoeg. Toen deze Maanatlas op onze deurmat viel waren zowel mijn dochter als ik erg enthousiast.

Maanatlas

Maanatlas samenvatting

Kijk eens naar de nachtelijke hemel. Wat zie je dan? Inderdaad, het grote bleke hoofd van de maan. Dromers, romantici, avonturiers en nuchtere geleerden zijn altijd al gefascineerd geweest door dit hemellichaam. Ze proberen achter de geheimen te komen van deze zilveren verschijning. Jij wil dat ook weten toch? Klim aan boord en vertrek mee op onze grote expeditie naar de kosmos. Op de zes uitvouwplaten van deze maanatlas ga je langs de lengte en breedte van de maan. Je leest alles wat maar met de maan te maken heeft en wie er hoe gekomen zijn. Maak je gordel vast want we zijn gelanceerd in de Maanatlas!

De Maanatlas is een stevig boek met een uitnodigende voorkant. Er gebeurd al voldoende om eerst een goed gesprek te hebben voordat het boek überhaubt opengaat. Mijn dochter wil voornamelijk weten wat de gekke gekleurde maan op de voorkant betekend. ik heb geen idee eigenlijk. Gelukkig lezen we in het boek wat de uitleg is. Het boek zit bomvol informatie. Allemaal speels en duidelijk opgeschreven met een leuke illustratie erbij. Voor mij als volwassene leer ik ook veel eruit, en ik dacht al veel te weten.

fasen van de maan

Wat vinden wij ervan?

We vinden deze Maanatlas nog steeds top! Er staat zoveel in dat we het geeneens helemaal hebben kunnen doornemen. Je kan het boek gewoon als boek omslaan maar de pagina’s vouwen dus ook nog eens open. Dit was even wennen voor mijn 6 jarige dochter. En in het begin wist ze niet zo goed waar te kijken. Er is zoveel te zien. Samen lezen we de teksten en bespreken we wat we zien. De taal is duidelijk en fijn geschreven en de illustraties zijn leuk maar niet kinderachtig. Het is fijn dat alles in kaders staat. Zo kan je dus vrij wegdromen en stoppen bij wat op dat moment de aandacht trekt.

Het is voor jongere kinderen fascinerend die de maan als interesse hebben maar ook voor oudere kinderen is het een boeiend lees, verdwaal en naslagwerk. En zoals gezegd ook voor mij als volwassene is het op een leuke manier leerzaam. Ik ben blij met dit boek de Maanatlas als toevoeging voor onze boekenkast en we zullen nog vele uurtjes lekker weg zweven tussen aarde en maan.

Specificaties Maanatlas

Auteur: Pavel Gabzdyl | Illustraties: Tomáŝ Tüma | Uitgever: Veltman uitgevers | juli 2019 | 3 – 12 jaar | 9789048317646 | Meer informatie vind je hier bij Bol of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur basisschool boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Maanatlas
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.