Meneer Sleutelbeen en de Wonderlijke Wauw, een open deur…
Sommige kinderen hebben een fantasievriend. En hoe zou het zijn als je fantasievriend op een dag ineens werkelijkheid is? In Meneer Sleutelbeen en de Wonderlijke Wauw gebeurt dit ineens op een dag. Maar meneer Sleutelbeen laat dit niet zomaar gebeuren….
Meneer Sleutelbeen opent deuren naar verborgen werelden…
Ben heeft geen vrienden. Elk jaar verhuist hij met zijn ouders weer naar een andere kustplaats. Maar gelukkig heeft hij een fantasievriend. Op een dag wordt deze fantasievriend echt! Zijn vriend, de Wauw, is lief, grappig en schattig. Maar niet iedereen is blij met de komst van zijn fantasievriend. Want daar verschijn meneer Sleutelbeen, een skelet en sleutelbewaarder van alle werelden. Hij vertrouwt de zaak niet en laat weten dat de Wauw gevaarlijk is. Daarom wil meneer Sleutelbeen de wonderlijke Wauw verbannen naar de wereld van Vergetelheid.
Ben moet alles op alles zetten om de Wauw in veiligheid te brengen. Maar dan komen ze erachter dat er nog meer fantasievrienden werkelijkheid zijn geworden. En deze fantasievrienden hebben niet het beste met de mensheid voor…
Een boek over fantasievrienden
Meneer Sleutelbeen en de Wonderlijke Wauw is een boek dat je echt meeneemt naar een andere wereld. Je hoort het regelmatig dat kinderen een fantasievriend hebben. De centrale gedachte van dit boek is dat fantasievrienden werkelijkheid kunnen worden. Hoe zou dat dan zijn? In het begin lijkt dat misschien heel erg leuk en gezellig, maar het boek laat weten dat niet alle fantasiewezens heel erg vriendelijk zijn. Dat gebeurt ook bij Ben. Zijn fantasievriend de Wauw is wel vriendelijk, maar hij blijkt een tijd eerder Daisy gefantaseerd te hebben.
Maar Daisy was helemaal niet zo vriendelijk, en is eerder een beetje eng. Denk aan: een hoofd dat achterstevoren op haar lijf staat, teksten die ze met potlood op de muren schrijft en de boel in brand steken… Dit was het punt dat ik even heel benieuwd was welke kant het boek op zou gaan. Gelukkig werd het niet té eng, het boek heeft namelijk een adviesleeftijd vanaf 8 jaar. En dat is zeker passend bij dit boek. Een beetje spannend, maar gelukkig met een goed einde.
Een boek met prachtige illustraties
Het eerste wat bij ‘Meneer Sleutelbeen en de Wonderlijke Wauw’ opvalt is de aansprekende kaft. Door de tekeningen en het kleurgebruik werd ik al meteen nieuwsgierig naar het boek! De tekeningen in het boek zijn van Pete Williamson. En wat een prachtige tekeningen zeg! Echt een meerwaarde voor het boek. Achterin het boek staat ook een stukje waarin de schrijver beschrijft hoe het boek is ontstaan met hulp van de eerste schetsen van Pete. Daar zie je ook de verschillende schetsen die in eerste instantie voor de verschillende karakters zijn gemaakt. En de uiteindelijke versie is ook echt de leukste!
De karakters hebben iets bijzonders, iets sprookjesachtigs. Sommige zijn een beetje eng, maar door hun grote ogen hebben ze toch iets aandoenlijks. De tekenstijl van de illustrator wordt omschreven als ‘Tim Burton-achtig’, en dat kan ik alleen maar beamen. De illustraties doen een beetje denken aan ‘Corpse Bride’. Ook is de lay-out van het boek mooi, er wordt af en toe afgewisseld met zwarte pagina’s en veel mooie tekeningen.
Wij hebben genoten van dit boek, en hopen dat er misschien nog wel een deel komt!
Specificaties Meneer Sleutelbeen en de Wonderlijke Wauw
Auteur: Guy Bass | Illustraties: Pete Williamson | Uitgever: Condor │ 9789493189140│februari 2021│256 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier
- De kleine kerstboom – een fantastisch kerstboek - 20/11/2024
- Cartorama – verken de wereld met een magisch kijkglas - 12/11/2024
- Kerstfeest voor de Kerstman – een sfeervol prentenboek - 12/11/2024