Kleine Tractor liegt een beetje, een speels avontuur met Tractor!

Op boerderij De Grote Eik is er altijd wel iets te beleven met Kleine Tractor en zijn vriendjes. Er zijn al vele wijze lessen getrokken uit de avonturen maar om hulp vragen is nog nieuw. Hoe doe je dat eigenlijk en is dat niet gek als je om hulp vraagt? Ontdek het nu samen met Kleine Tractor.

kleine tractor liegt een beetje

Een wijze les voor Kleine Tractor

De Grote Eik is de standplaats voor Kleine Tractor, Lili de aanhangwagen, Laura de eend, Jules de hond en nog vele andere dieren. Tijdens de dagelijkse werkzaamheden is er iets gebeurd met Jules de hond waardoor hij zijn taak niet meer kan uitvoeren. Kleine Tractor wilt hem graag helpen en bied zijn hulp aan. Vervolgens komt hij hier door zelf in de problemen en weet hij niet meer wat hij moet doen. Wat zou Jules hiervan vinden? Lees het nu zelf in Kleine Tractor liegt een beetje!

kleine tractor liegt een beetje

Maak kennis met de andere delen

In alle delen staat boerderij De Grote Eik centraal. Op en rondom de boerderij gebeuren namelijk genoeg avonturen waar Kleine Tractor en zijn vriendjes genoeg uitdaging in vinden. In elk verhaal maakt Kleine Tractor iets mee waar hij en zijn vriendjes een mooie les uit kunnen halen. Dit kan gaan over vriendschap, hulp vragen of nieuwe dingen leren over bijvoorbeeld de seizoenen.

Bij het zien van de nieuwe editie van Kleine Tractor was ik zelf weer erg nieuwsgierig geworden naar de boodschap achter het verhaal. Om hulp vragen is namelijk nooit gemakkelijk maar daar zijn ook vrienden voor. Dat heeft hij al mogen ervaren in de delen jaloers en leert delen. Zelf benieuwd geworden naar de andere delen, neem een kijkje bij de overige recensies van Kleine Tractor:

verschillende delen

Mijn mening over dit avontuur van Kleine Tractor

Bij het zien van Kleine tractor liegt een beetje in de folder of boekenwinkels krijg ik al een glimlach op mijn gezicht. Ik ben namelijk echt fan geworden van deze reeks prentenboeken. Dit komt mede doordat er in elk verhaal een mooie wijze les verstopt zit. Hier kan je vervolgens een mooi gesprek op door voeren met de kinderen in de onderbouw of gewoon thuis als voorlezer.

Een extra belichting op de vriendschap in de reeks is ook het noemen waard. In elk deel keren namelijk de vriendschappen terug waar ze met elkaar een les uit hebben gehaald. Zo ook in Kleine tractor liegt een beetje. Dit vind ik persoonlijk een erg mooi voorbeeld om aan te tonen bij kinderen dat het niet altijd rozengeur en maneschijn hoeft en moet zijn. Je kan ergens in het dagelijkse leven moeite mee hebben maar altijd op je vrienden bouwen en vertrouwen. Zolang je er met elkaar over blijft praten en eerlijk blijft is er altijd een oplossing te vinden voor hetgeen waar je tegen aan loopt.

verschillende delen

Specificaties Kleine Tractor liegt een beetje

Auteur: Nathalie Quintart | Illustrator: Philippe Goossens | Uitgeverij: Clavis | 9789044854312 | juni 2024 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, check de website van uitgeverij Clavis of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

kleine tractor liegt een beetje
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.