De zondebok – een fascinerende thriller

Stel je eens voor… je wordt wakker in een onbekende hotelkamer en je hebt geen idee hoe je daar terecht bent gekomen. De zondebok gaat over Jonas die dit overkomt. Dan blijkt zelfs dat er vijftien jaar voorbij is gegaan waar hij niets meer van weet. Een fascinerend verhaal, vanzelfsprekend een tikkeltje ongeloofwaardig, maar enorm spannend. Ik vertel je graag meer over deze spannende thriller.

De zondebok

De zondebok samenvatting

Jonas van der Valk ontwaakt in een onbekende hotelkamer en kan zich niet herinneren hoe hij daar terecht is gekomen. Verward probeert hij de weg terug naar huis te vinden, maar hij merkt al snel dat de wereld onbegrijpelijk is veranderd.

In zijn oude buurtkroeg krijgt Jonas te horen dat het vijftien jaar later is dan hij zelf denkt. Hij heeft blijkbaar al die tijd in de gevangenis gezeten, omdat hij een verschrikkelijke moord heeft gepleegd. Voor zijn gevoel is er maar één dag voorbijgegaan. Hij voelt zich de zondebok…. is hij dat ook?

Met de hulp van zijn zus ontdekt Jonas dat hij vervroegd is vrijgelaten. Waarom kan hij zich niks herinneren? En wat is er precies gebeurd die nacht, vijftien jaar geleden, toen zijn schijnbaar perfecte leven in een explosie van geweld voorgoed veranderde?

Fascinerend

Al vanaf de eerste bladzijde van De zondebok word ik meegezogen in het verhaal van Jonas. Het wordt zo beeldend verteld door auteur Kasper van Beek, dat ik het boek absoluut niet weg kan leggen. Het puzzelt mij, wat is er toch gebeurd met Jonas? Daarnaast vind ik het ook interessant om te bemerken dat de voor ons zo normale dingen voor Jonas totaal vreemd zijn. Netflix, telefoons waar je alles op kunt zoeken, navigatie, etc. Hij is vijftien jaar van zijn geheugen kwijt en heeft geen flauw idee wat er zich heeft afgespeeld in de wereld.

De zondebok

Met name het eerste deel van De zondebok heeft een geweldig tempo. Ik blijf doorlezen. Mijn leestempo ligt altijd hoog. Maar met dit boek lijk ik mijn persoonlijk record te verbreken. Gedurende het boek zwakt dit wel iets af. Dit is wat ik ook in andere besprekingen over dit boek lees, al heb ik er een andere reden voor. Ik vind het namelijk vrij logisch dat een thriller ongeloofwaardig is, daar ben ik namelijk zelfs blij mee. Het zal je overkomen…. Het zit mij meer in de vele wisselingen van perspectief, waardoor mijn hersenen iets harder moeten werken om de verhaallijn goed te volgen. Ach, dan kan ik mij ook een beetje verbinden met de moeite die Jonas moet doen om alles te begrijpen!

De zondebok is een aanrader

Ik zou De zondebok dan ook absoluut aanraden voor mensen die houden van thrillers waar je best even over na moet denken. Het fijne is dus dat je wordt gelanceerd in het boek. Sommige mensen hebben dat zetje nodig. Een boek waar het tempo zo hoog ligt en de gebeurtenissen zo fascinerend zijn, dat je niet kan stoppen. Dat kun je in dit boek echt vinden!

En over Netflix gesproken…Jonas weet niet wat het is, maar ik natuurlijk wel! Tijdens het lezen van De zondebok had ik soms het idee dat ik in een film zat. Ik denk dan ook dat Kasper van Beek de rechten van dit boek kan verkopen aan Netflix, het is absoluut het verfilmen waard. Ik zie het helemaal voor mij!

Bladspiegel tijdsprongen geheugen kwijt

Kasper van Beek

Voor mij is Kasper van Beek een nieuwe auteur. Hij debuteerde met een boek dat ik niet ken, maar absoluut ga lezen. Vogelvrij* haalde de shortlist van de Gouden Strop en de Schaduwprijs. Ook zijn tweede boek, De honger*, werd zeer goed ontvangen en stond op de shortlist van de ThrillZone Awards. Naast schrijven is Kasper uitvoerend producent voor film en televisie – hij zit dus dicht bij het vuur om dit boek te laten verfilmen, ik zie kansen… – en maakte hij onder andere de serie Dag&Nacht.

Specificaties De zondebok

Auteur: Kasper van Beek | Uitgever: Cargo | 368 bladzijdes | maart 2024 | 9789403131573 | meer informatie bij je lokale boekhandel, de website van de uitgever of via bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.