De bizarre toverdrank, een kleurrijk avontuur over Lily en Frig

Door de kleurrijke cover van dit betoverende boek was ik direct nieuwsgierig. Toverdrankjes en magische huisdieren doen het hier in huis altijd goed. Het kan dan ook niet anders dan dat De bizarre toverdrank hier in de smaak zal vallen.

De bizarre toverdrank

De bizarre toverdrank samenvatting

Lily en Frig wonen vlakbij een magisch bos, waar dieren kunnen praten en mensen snel de weg kwijt raken. Als ze door Lily’s grootmoeder op avontuur worden gestuurd om drie ingrediënten te verzamelen voor een toverdrankje, moeten ze heel ver het bos in. Daar wachten riskante uitdagingen en obstakels hen op. Om alle ingrediënten te vinden en daarna weer veilig thuis te komen, zullen Lily en Frig flink stoer moeten zijn. De bizarre toverdrank is een magisch avontuur vol actie, vriendschap en pratende dieren.

Tekst door Bes Ceyssens & illustraties door Amber Brepoels
Tekst door Bes Ceyssens & illustraties door Amber Brepoels

Een magisch verhaal

Wat een heerlijk kleurrijk avontuur is De bizarre toverdrank van Lily en Frig. Het zit vol bijzondere ontmoetingen en magische momenten. En precies dat maakt dat wij dit zo’n leuk verhaal vinden. Wij zijn dol op spannende avonturen vol magie, vriendschap en fantasie. En dat vind je allemaal terug in dit kleurrijke verhaal. Nog sterker door de kleurrijke illustraties spat de magie letterlijk van de pagina’s af!

Ontmoet Lily
Ontmoet Lily uit De bizarre toverdrank

Voor wie is De bizarre toverdrank?

De bizarre toverdrank is een magisch en spannend avontuur voor kinderen vanaf 8 jaar. En aan de reacties van mijn dochter te merken sluit dit boek fantastisch aan bij deze leeftijd. Naast het verhaal spreken ook de gekleurde illustraties die op elke pagina te vinden zijn haar enorm aan. En dit begrijp ik helemaal, want deze brengen het verhaal echt tot leven.

Maar ook jongere kinderen die al goed kunnen lezen en dol zijn op avontuur en magie zullen dit een prachtig boek binden. En anders is het ook een heerlijk boek om uit voor te lezen. Het is een prachtig fantasierijk verhaal dat zal spreken tot de verbeelding van vele kinderen.

De bizarre toverdrank
Uit De bizarre toverdrank

Thema’s in De bizarre toverdrank

De bizarre toverdrank gaat over het verzamelen van ingrediënten voor een toverdrank. En tijdens deze spannende reis komen ze verschillende pratende dieren tegen. En ondanks deze magische gebeurtenissen vind ik vriendschap toch echt het hoofdthema. Natuurlijk staat de vriendschap tussen Lily en Frig centraal. Maar ook het aangaan van nieuwe vriendschappen is een thema. Maar dit alles uiteraard wel met een vleugje magie. Want laten we eerlijk zijn ik ben bij ons in het bos nog nooit een pratend dier tegen gekomen. De bizarre toverdrank is daarom een heerlijk avontuur met een heerlijke combinatie van magie en vriendschap!

Kleurrijke illustraties

De illustraties van Amber Brepoels in De bizarre toverdrank zijn betoverend! Vrolijk gekleurde bladzijden volgen elkaar op en maken dit spannende avontuur nog mooier. De afbeeldingen passen wat mij betreft perfect bij het speelse karakter van dit boek. Je ziet in één oogopslag waar het verhaal naar toe gaat. Zo zijn er een aantal hele donkere pagina’s in dit boek. In het verhaal is het op dat moment nacht en dat zie je meteen terug in de illustraties. En ondanks dat deze donker zijn is er wederom enorm veel te zien en te bekijken. Wij vinden de prachtig gedetailleerde illustraties in ieder geval een feestje om te bekijken!

Donkere illustratie
Illustratie uit De bizarre toverdrank

Komt er een vervolg?

Mijn dochter was ernstig teleurgesteld toen het boek uit was. Ze had nog zoveel meer avonturen willen beleven met Lily en Frig. Dit had ik tijdens het lezen al een beetje voorzien. Daarom ben ik op onderzoek gegaan of ik iets kon vinden over een mogelijk vervolg. Maar helaas hier kan ik niets over vinden. Toch heb ik door de afloop van De bizarre toverdrank wel het gevoel dat er een vervolg gaat komen. Wij gaan hier in ieder geval heel hard op hopen, want wat is dit een fantastisch leuk verhaal!

Wat vinden wij van De bizarre toverdrank?

Als je dezelfde naam als de hoofdpersoon in een boek hebt dan ben je natuurlijk al een beetje bevooroordeeld. Maar als je dan ook nog eens op dat meisje lijkt dan is dat natuurlijk nog veel toffer. En als het verhaal dan ook nog eens ontzettend leuk is dan is het feest helemaal compleet. Mijn dochter Lily heeft dan ook absoluut genoten van dit verhaal alsof het speciaal voor haar geschreven was. Maar De bizarre toverdrank is niet alleen leuk als je Lily heet zegt ze. Het is namelijk een leuk en spannend verhaal. En de illustraties zijn echt ontzettend mooi.

Ik sluit mij hier dan ook helemaal bij aan. Dit boek gaat over spannende avonturen, magische dieren en warme vriendschappen. En daarom vind ik dit een heerlijk avontuur om samen te beleven met mijn kind. Lily had natuurlijk al een speciaal plekje in mijn hart, maar ook voor Frig heb ik snel een plekje vrij gemaakt!

De bizarre toverdrank
Illustratie uit De bizarre toverdrank

Leestips passend bij De bizarre toverdrank

Bij StoerLeesVoer lezen we met veel plezier spannende kinderboeken met een vleugje magie. Nieuwsgierig naar deze boeken? Lees dan ook eens deze reviews:

Specificaties van De bizarre toverdrank

Tekst: Bes Ceyssens | Illustraties: Amber Brepoels | Uitgeverij: Clavis | 28 juni 2024 | 136 pagina’s | 9789044853773 | Meer informatie over De bizarre toverdrank bij je lokale boekhandel, bekijk de website van uitgeverij Clavis of online bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.