Zoem zoem prik prik, over een heel vervelende prikkende mug

Toen we helemaal lek geprikt van vakantie terugkwamen lag dit grappige kartonboek al op ons te wachten. Lachend sloeg mijn dochter het boek open om alle slachtoffers van de mug te bekijken. Want in Zoem zoem prik prik ontkomt echt niemand aan die vervelende stekende mug…

Zoem zoem prik prik

Zoem zoem prik prik samenvatting

  • Opnieuw een boek vol met gaatjes van publiekslieveling Hector Dexet.
  • Dit boek nodigt uit nodigt uit tot samen tellen, dieren benoemen, de mug zoeken en door de gaatjes spieken.
  • Door Le Monde verkozen tot favoriete prentenboek van 2023.

Tel de muggenbeten in dit enorm grappige en stevige gaatjesboek van karton.

Een vervelende rondvliegende mug steekt alle dieren en mensen. Eén prikje op het puntje van de neus van de schildpad. Twee gaatjes worden geprikt in de ruggen van de apen. Drie gaatjes zijn voor de pinguïns. En wie krijgen er vier prikjes in de neusgaten? Niemand is veilig voor de prikkende mug! Word jij zijn volgende doelwit? Snel sla het boek dicht en plet die rondvliegende en stekende mug!

Muggen
Illustratie van Hector Dexet

Grappig kartonboekje vol gaatjes

Ik denk dat we allemaal weleens geprikt zijn door een mug en last hebben gehad van zijn gezoem rond ons hoofd. Dus weten we allemaal hoe vervelend die muggen kunnen zijn. Zoem zoem prik prik vertelt het verhaal vanuit de mug. En die is juist enorm trots op al zijn geprik. Hij heeft overal gaatjes geprikt in de bladzijde en die zijn hartstikke uitnodigend om ook eens lekker in te prikken. De eenvoudige teksten in het verhaaltje zijn kort en bondig. Maar vertellen je precies wat je over de mug moet weten en juist door deze combinatie is dit boek zo geschikt voor jonge kinderen.

Boek met gaatjes
Illustratie met gaatjes van Hector Dexet

Voor wie is Zoem zoem prik prik?

Dit ontzettend grappige boek is geschreven voor kinderen vanaf 2 jaar. En door de stevige karton pagina’s is dit boek enorm geschikt voor kleine kinderhandjes. Naast grappig is dit boek ook nog eens heel erg leerzaam. Zo komen er verschillende thema’s aan bod waar je op speelse manier mee kunt oefenen.

En niet alleen peuters zullen dit boek leuk vinden. Kleuters zullen ook zeker kunnen lachen om al het geprik. En stiekem vinden mijn achtjarige dochter en ikzelf dit boek ook nog wel erg grappig. Vooral de laatste pagina deed ons lachen!

Vaardigheden oefenen met karton boek

Zoals ik al schreef komen er in Zoem zoem prik prik verschillende leerzame thema’s voorbij. De belangrijkste is tellen! De mug prikt elke keer meer gaatjes en die kun je natuurlijk tellen. Een leuke speelse manier om deze vaardigheid te oefenen. Daarnaast komen er verschillende dieren voor in dit boek en is er zelfs een pagina met alleen maar staarten. Superleuk om te raden van welke dieren deze zijn.

Leuk en leerzaam!

Op een speelse manier oefenen met getallen en tellen is niet alleen ontzettend leerzaam het is ook ontzettend leuk. En Zoem zoem prik prik weet kinderen op een originele manier uit te dagen om deze vaardigheid verder te ontwikkelen. De gaatjes in de pagina’s die per pagina oplopen vragen erom om geteld te worden. Maar naast het tellen is dit boek ook geschikt om dieren mee te oefenen. Er staan er namelijk een heleboel in dit grappige boek. En deze zijn lang niet allemaal even herkenbaar.

Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon een heel grappig boek om uit te leggen hoe je toch aan al die vervelende kriebel bultjes komt. En doordat dit boek vol humor zit zijn de muggen zelfs misschien wel een heel klein beetje minder stom…

Zoem zoem prik prik
Illustratie van Hector Dexet

Wat vinden wij van deze vervelende mug?

We moesten in de eerste plaats enorm lachen om de timing van dit boek. Op vakantie hebben we namelijk behoorlijk wat last gehad van die kleine rondvliegende en stekende insecten. Dus toen dit boek ons bij thuiskomst lag op te wachten was dit natuurlijk wel erg leuk. We hebben vervolgens ook wel erg moeten lachen om deze prikkende mug. En stiekem voelt dat best even goed dat wij nu ook even lekker gaatjes mochten prikken. Want dat vind ik dan ook meteen het leuke van dit boek.

De mug heeft er namelijk overal gaatjes in geprikt. En laten die nou net heerlijk uitnodigend zijn om zelf ook even in te prikken. Dit stevige boek is een grappig prentenboek dat uitnodigt om interactief voor te lezen. Maar zelfs nu ik het verhaal door de ogen van de mug heb kunnen bekijken vind ik het nog steeds een vervelend prikbeest!

Zoem zoem prik prik
Illustratie van Hector Dexet

Meer mooie leestips van uitgeverij de Eenhoorn

Uitgeverij de Eenhoorn heeft heel veel leuke prentenboeken die we bij StoerLeesVoer graag lezen. Nieuwsgierig? Lees dan ook eens deze reviews:

Specificaties van Zoem zoem prik prik

Tekst & illustraties: Hector Dexet | Vertaling: Elly Simoens | Uitgeverij: de Eenhoorn | 29 mei 2024 | 42 pagina’s | 9789462917835 | Meer informatie over Zoem zoem prik prik bij je lokale boekhandel, bekijk de website van uitgeverij de Eenhoorn of online bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.