Blauwsters voorspelling – een supereditie Warrior Cats

Een paar jaar geleden las ik al eens Blauwsters voorspelling dat ik huurde bij de bibliotheek. Dat was in de tijd dat ik aan het kijken was of de Warrior Cats boekenserie wat voor mij was. Een recensie op StoerLeesVoer ontbrak alleen nog dus in de vakantie las ik deze heerlijk dikke supereditie weer en probeer zonder al te veel spoilers de recensie te schrijven!

Blauwsters voorspelling – samenvatting

Blauwster – leider van de DonderClan – is voorbestemd om haar Clan te leiden in een periode van grote onrust. Maar duistere geheimen uit het verleden bepalen elke pootstap die ze zet en donkere schaduwen fluisteren in haar oor. Is ze in staat haar Clan te beschermen? Of zal haar lotsbestemming haar uiteindelijk te veel worden? Dit staat achter op het boek geschreven maar zoals elke supereditie beginnen we Blauwsters voorspelling netjes bij het begin. De geboorte van blauwkit!

Van Blauwkit naar Blauwpoot

Blauwkit wordt geboren in een nestje samen met haar zusje Sneeuwkit. Haar vacht is vooral zilver met een gloed van blauw en haar zusje is zo wit als sneeuw. Hun vader, een grote krijger in de DonderClan, kijkt niet echt naar hun om, maar gelukkig hebben ze een lieve moeder.
De zusjes zijn al gelijk van het avontuur en doen dingen die totaal niet mogen zoals het kamp uitgaan voordat ze poot zijn geworden. Maar ach dat zien ze wel bij meer kittens in de Warrior Cats boeken.

Als de zusjes net een dag leerling zijn wordt er een gevecht gevoerd met de WindClan. Blauwpoot heeft haar vragen bij dit gevecht, en laat op haar eigenwijze al zien dat ze wel doordacht nadenkt over de keuzes die haar Clanleider neemt. Helaas voor haar loopt het gevecht niet voor alle DonderClan katten goed af en ze heeft te maken met haar eerste grote verlies.

Van Blauwpoot naar Blauwvacht

Blauwvacht heeft een goede training achter de rug en zorgt goed voor haar clan. In Blauwsters voorspelling lezen we ook geregeld wat haar voorspelling is. Al gelooft ze er zelf nog niet helemaal in, want de medicijnkat van de clan zegt wel regelmatig rare dingen die niet altijd goed uitkomen.

Ze is een geliefde kat en een kater uit de DonderClan zou graag haar partner worden, maar dit ziet ze zelf niet zitten. Ze heeft namelijk maar 1 doel en dat is leider worden van de DonderClan.
Maar haar weg zit nog vol hobbels en verliezen die geleden moeten worden.
Wederom verliest ze een dierbare en blijft ze bijna hangen in haar verdriet. Maar net op tijd beseft ze dat ze door moet gaan en moet zorgen voor een kleine kitten die een veel te wrede vader heeft.

Maar verliefdheid ligt toch op de loer, kan ze deze verboden liefde het hoofd bieden? Weet ze op haar pad te blijven en zal ze nog meer grote verliezen moeten meemaken?

Blauwsters voorspelling een prachtig verhaal

Blauwsters voorspelling is een prachtig verhaal van de Warrior Cats. Ik kan wel zeggen dat het bijna mijn favoriete supereditie is. Het leven is hard in het woud bij de vierboom en na zoveel boeken gelezen te hebben in de nieuwe leefomgeving van de Clankatten is het fijn om weer eens terug gebracht te worden naar deze omgeving.

Blauwster doet mij een beetje aan Assepoester denken. Niet omdat ze moet schoonmaken of vervelende klusjes moet doen door een gemene stief-familie. Nee omdat ze ondanks alle vervelende klusjes die er gedaan moeten worden en de tegenslagen die ze te verduren heeft weer weet op te krabbelen en weet door te zetten.

Ze handelt niet alleen uit eigen belang, maar in het belang van haar clan. En dat is ook precies de reden dat de Sterrenclan een belangrijk pad voor haar heeft uitgestippeld. Maar door, ik zou bijna zeggen, roekeloze, handelingen gooit ze bijna roet in het eten. Ik bewonder Blauwster voor haar keuzes en haar moed die ze heeft genomen. Ik weet niet of ik die keuzes zou kunnen nemen in het belang van.

Wat dat betreft zet het je wel aan het denken waarom bepaalde dingen niet mogen in het Clanleven. Aan de andere kant snap ik het ook wel, omdat je niet als leider afgeleid mag raken door bepaalde gevoelens. Toch hoop ik dat er ook eens een vrouwelijke Clanleider en medicijnkat mag opstaan die wel haar eigen familie om zich heen mag hebben.

Warrior Cats Supereditie Blauwsters Voorspelling

Andere superedities:

Specificaties Blauwsters voorspelling

Auteur: Erin Hunter | Vertaling: Pauline Akkerhuis | Uitgever Pelckmans | 789059244504 | 23 oktober 2017 | 560 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel, uitgeverij Pelckmans of via deze link bij bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.