Wie heeft het gedaan? Een nieuw leesavontuur op de camping en in het zwembad!

Ben jij een echte detective en kan jij het hele verhaal lezen om achter te komen wie de dader is ? Lees de twee nieuwe avonturen van Wie heeft het gedaan en kom erachter of jij de juiste dader weet te ontmaskeren op de camping en in het zwembad!

Wie heeft het gedaan?

Wie heeft het gedaan, in het zwembad?

In de heerlijke zomermaanden waarbij je wel eens een verkoelende duik wilt nemen kan dit zomaar bij het strand zijn. Een handdoekje op het zand en misschien wel een leuk boek mee om te lezen tijdens het zonnen. Of ben jij liever iemand die naar het zwembad gaat om vervolgens een bommetje te maken van de duikplank of roetsj van de glijbaan. Iedereen heeft zo zijn of haar voorkeuren en dat hebben de 15 personages in dit boek ook. Lees het nu zelf in wie heeft het gedaan in het zwembad!

Wie heeft het gedaan?

Het boek: Wie heeft het gedaan, in het zwembad bestaat in totaal uit 15 losse verhalen waar er 15 personages in naar voren zullen komen. De ene persoon is meer aanwezig dan het andere en ook dat heeft met hun rol in het verhaal te maken. Bij de start van een nieuw verhaal moeten op de voorzijde alle schuifjes weer geopend worden zodat je met je onderzoek weer helemaal opnieuw begint. Zodra je terecht komt bij de denkvraag kan je voor jezelf het antwoord geven door de voorzijde te controleren. Nadat je voor jezelf het antwoord heb gegeven lees je na de vraag verder en kom je erachter wie de echte ‘dader’ was van het verhaal en of dat jij het goed had.

Wie heeft het gedaan, op de camping?

Een bezoekje aan de camping kan voor vele een herkenning zijn. Je bent er misschien wel een keer geweest met een weekend of weekje vakantie. Tevens kunnen er bekende staan waarbij je op visite gaat of is er een speelparadijs waar je gebruik van kan en mag maken. Een camping geeft mij altijd het gevoel van rust, plezier en saamhorigheid. Een spelletje spelen bij de caravan of op het grasveld en een geintje uithalen bij het zwembad. In dit verhaal komen dan ook een aantal herkenningspunten terug waardoor ik het lezen extra leuk vond. Lees het nu zelf in wie heeft het gedaan op de camping!

Wie heeft het gedaan?

Het boek: Wie heeft het gedaan, op de camping bestaat in totaal uit 15 losse verhalen. Bij aanvang van een nieuw verhaal moeten op de voorzijde alle schuifjes weer geopend worden. Tijdens het lezen worden er nieuwe hints gegeven met betrekking tot het huidige verhaal en kan je steeds meer mensen ‘weg schuiven ‘. Zodra je terecht komt bij de vraag: en jij, wat denk jij? Wie heeft het gedaan? kan je voor jezelf het antwoord geven door de voorzijde te controleren. Vervolgens lees je na de vraag verder en kom je erachter wie de echte ‘dader’ was van het verhaal en of dat jij het goed had.

Mijn leeservaring

Mijn eerste kennismaking met wie heeft het gedaan was met het overkoepelende thema: school. Hier was ik al enorm enthousiast door geworden en kon ik niet wachten op nieuwe verhalen. Daar kwamen vervolgens Wie heeft het gedaan op de camping en in het zwembad bij. Een mooie toevoeging aan de reeks en op het juiste moment. De zomervakantie in regio midden is bijna om en dan starten alle scholen weer. De vakantie, water activiteiten of campings zitten nog fris in het geheugen. Zo kunnen deze mooi dienen als start opdracht voor het boek. Een leuke ervaring om vervolgens een stukje begrijpend lezen op een leuke manier eraan te koppelen.

De boeken zelf zijn van stevig materiaal gemaakt waardoor de schuifjes goed vast zitten en zo goed te gebruiken zijn. Een erg fijne uitkomst, vind ik. Vervolgens zijn de verhalen op de camping en in het zwembad op een grappige manier geschreven. De verhalen kunnen waargebeurd zijn of zijn soms wat overdreven. Tevens kunnen de hints soms er wat meer bovenop liggen en voor de ander moet je iets gerichter lezen. Zo zal je soms ook meerdere schuifjes nog open hebben staan tijdens het controleren en terug moeten lezen. Iets wat erg belangrijk is en waarom je altijd rustig moet lezen en niet met haast. Ik heb ze dan ook met start schooljaar alle 3 in de klas staan zodat ze lekker gelezen kunnen worden. Zo zijn ze bewust en onbewust bezig met begrijpend lezen in combinatie met leesplezier.

De eerder verschenen editie van Wie heeft het gedaan ging over een basisschool. Benieuwd geworden naar dat verhaal? Neem een kijkje bij mijn eerder geschreven blog hierover: Wie heeft het gedaan op school, een raadselachtig verhaal!

Wie heeft het gedaan?

Specificaties Wie heeft het gedaan?

Auteur: Pascal Prévot | Illustrator: Lucie bryon | Uitgever: Davidsfonds | juli 2024 | 36 pagina’s | Wie heeft het gedaan, in het zwembad? | 9789002278686 | Meer informatie bij je lokale boekhandel, bezoek de website van uitgeverij Davidsfonds of klik hier voor Bol

Auteur: Pascal Prévot | Illustrator: Loïc Méhée | Uitgever: Davidsfonds | juli 2024 | 36 pagina’s | Wie heeft het gedaan, op de camping? | 9789002280795| Meer informatie bij je lokale boekhandel, bezoek de website van uitgeverij Davidsfonds of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Wie heeft het gedaan?
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.