Wildzoekers op het strand – een informatief doeboekje

Ga je op vakantie en regelmatig naar het strand dan is Wildzoekers op het strand een aanrader. Wij gaan elk jaar naar Terschelling en ik kon niet wachten om een rustig moment te zoeken en dit boekje mee te nemen. Terwijl mijn dochter 3 uur op buitenrit ging met een paard zag ik mijn kans dus! En wat werd ik door het vroege tijdstip en het rustige strand blij van mijn vondsten!

Wildzoekers op het strand

Wildzoekers op het strand is een klein handzaam boekje met een duidelijke inhoudsopgave. Perfect als je bijvoorbeeld snel wat wil opzoeken over de golven, de strandbewoners of over kwallen.

Je kunt het boek in 1 keer lezen of gebruiken als informatief boek waar je steeds een beetje meer van leert. Afhankelijk van de leeftijd en nieuwsgierigheid van je kinderen zal je dit vanzelf op je eigen manier toepassen.

Doeboek en informatief

Wildzoekers op het strand is ook een geweldig doeboek voor kinderen. Op een leuke manier worden ze uitgedaagd om kleine testjes te doen met het zand, schelpen te onderzoeken, dingen te bouwen, drijven en zinken en nog meer.

Vind jij wel eens schelpen met een klein gat erin? Perfect om sieraden mee te maken! Maar weet je ook hoe dit gat erin komt?

Is de zee echt blauw? Hoe komt het dan dat golven wit zijn?
Weet jij hoe je kunt zien of een krab een mannetje of een vrouwtje is?

Kinderen leren met Wildzoekers op het strand over eb en vloed en leren onder andere hoe ze de vuurtorens van de Waddeneilanden kunnen herkennen. En er worden ook nog leuke voorbeelden gegeven wat je met het afval uit zee kunt doen.

Dit en nog zoveel meer is er actief te ontdekken met Wildzoekers op het strand! Een aanrader voor jong en oud.

Leestips:

Specificaties Wildzoekers op het strand

Auteur: Maartje Kouwen | Illustraties: Suzanne Diederen | Uitgeverij Lemniscaat | 9789047714569 |
20 juni 2024 | Meer informatie bij de lokale boekhandel, via uitgeverij Lemniscaat of via deze link bij bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Wildzoekers op het strand doeboek informatie (2)
Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.