Te veel dino’s, een prentenboek over tevreden zijn

Prentenboeken met dinosaurussen in de hoofdrol doen het hier in huis altijd ontzettend goed. Vandaar dat mijn aandacht al snel op dit schattige boek vol stoere dino’s viel. Ik kan me namelijk helemaal niet voorstellen dat je ooit te veel dino’s hebt. Of misschoen toch wel…

Te veel dino's

Te veel dino’s samenvatting

Op een dag kreeg ik een dino. Dat was een gaaf idee! Maar eentje was wel zo alleen, dus wilde ik er… twee! Of drie… of vier… of zelfs tien dino’s is toch supertof? Maar misschien zijn ze wel een beetje groot, te druk en een heel klein beetje ondeugend? Misschien is één heel bijzondere dino wel het allerleukst! Te veel dino’s heeft een prachtige boodschap dat je tevreden mag zijn met wat je hebt en dat het verlangen naar meer niet altijd goed hoeft uit te pakken.

Tekst door Lou Peacock & illustraties door Nicola Slater
Tekst door Lou Peacock & illustraties door Nicola Slater

Mooie boodschap

Ik ben dol op boeken die een mooie boodschap overbrengen. Het is een prachtige manier om kinderen iets te leren zonder er de nadruk op te leggen. Ook Te veel dino’s heeft een mooie boodschap. Namelijk dat je tevreden mag zijn met wat je hebt, want meer is zeker niet altijd beter. En dat is precies wat dit vrolijke prentenboek op een grappige en kleurrijke manier laat zien. Veel dino vrienden klinkt misschien wel als een heel fijn plan, maar in de praktijk is dat toch niet helemaal het geval.

Te veel dino's
Uit Te veel dino’s

Voor wie is Te veel dino’s?

Te veel dino’s is geschreven voor kinderen vanaf 3 jaar. En peuters zullen dit verhaal zeker ontzettend grappig vinden. Net zoals kleuters en zelfs oudere kinderen die nog graag worden voorgelezen uit prentenboeken zullen dit lieve chaotische verhaal leuk vinden. De eenvoudige humor en de kleurrijke illustraties in dit boek zullen kinderen zeker aanspreken. En de mooie boodschap die verstopt zit in het verhaal zal hen ondertussen wat leren. Bij wat oudere kinderen kun je hier na het verhaal nog over praten. Leuk om te zien wat zij hebben onthouden van het verhaal.

Te veel dino's
Illustratie uit Te veel dino’s

Thema’s in Te veel dino’s

Dit heerlijke prentenboek heeft verschillende thema’s. Ik zal maar meteen beginnen met het meest voor de hand liggende thema. En dat is natuurlijk dinosaurussen! Dit grappige verhaal draait voor een groot gedeelte om de kleurrijke dinosaurussen. Maar dat is zeker niet het enige thema in Te veel dino’s. Vriendschap is ook een thema in dit boek dat een mooi plekje heeft in het verhaal. En natuurlijk zoals ik eerder al schreef is tevreden zijn het belangrijkste thema in dit boek. Op een grappige en speelse manier wordt deze boodschap krachtig en helder neergezet. Het is dan ook erg leuk om na het lezen van het verhaal dit nog eens samen met je kind te bespreken.

chaos in de keuken
Uit Te veel dino’s

Over de illustrator

Illustrator Nicola Slater heeft Te veel dino’s op een kleurrijke en speelse manier tot leven gebracht. Hoewel er genoeg gebeurt op de illustraties zijn ze zeker niet te druk. Dit komt denk ik doordat de achtergronden in de meeste illustraties heel rustig gehouden zijn. Hierdoor ligt de nadruk echt op de dino’s. En dat is helemaal prima, want die zorgen al voor genoeg chaos.

Illustrator Nicola Slater is onder andere bekend van De blaadjesdief en Dat is mijn bloem!

Nieuwsgierig naar wat wij bij StoerLeesVoer van Dat is mijn bloem vinden? Klik dan hier voor onze review van dit kleurrijke boek!

Raad ik Te veel dino’s aan?

Jazeker raad ik Te veel dino’s aan. Dit boek zal niet alleen bij dinofans in de smaak vallen. Ik denk dat alle kinderen de grappige, kleurrijke en knuffelbare dinosaurussen in dit boek wel kunnen waarderen. Ik heb in ieder geval genoten van dit heerlijke prentenboek. De illustraties zijn echt aandoenlijk en het verhaal geeft de boodschap zo mooi weer. Meer klinkt misschien heel erg leuk, maar één is precies goed. En het is gewoon een hartstikke leuk prentenboek. Doordat het op rijm is geschreven leest het makkelijk voor. Dat vind ik zelf altijd een groot pluspunt. Ik hou namelijk van boeken die fijn voorlezen en rijm helpt daarbij.

Te veel dino's
Te veel dino’s

Leestips passend bij Te veel dino’s

Dinosaurussen zijn natuurlijk een geweldig onderwerp voor boeken. Bij StoerLeesVoer lezen we hier dan ook graag over. Nieuwsgierig? Lees dan ook eens deze reviews:

Specificaties van Te veel dino’s

Tekst: Lou Peacock | Illustraties: Nicola Slater | Vertaling: Ellen Hosmar | Uitgeverij: Veltman Uitgevers | 05 juni 2024 | 32 pagina’s | 9789048322008 | Meer informatie over Te veel dino’s bij je lokale boekhandel, bekijk de website van Veltman Uitgevers of online bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Te veel dino's
Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.